Ανακούφιση στην υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας Άνδρου

  • Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, 2014 - 06:10

Στις υποστελεχωμένες μονάδες υγείας των νησιών, αισιοδοξία γεννά η κάθε προκήρυξη του αρμόδιου υπουργείου για την κάλυψη των κενών θέσεων, όπως έγινε και για τις υγειονομικές δομές της Άνδρου, για τις οποίες έχουν προκηρυχθεί τέσσερις θέσεις ιατρών.

Το υπουργείο Υγείας προκήρυξε τις συγκεκριμένες θέσεις ιατρών για το Κ. Υγείας Άνδρου και τα Περιφερειακά Ιατρεία Γαυρίου και Κορθίου, με το τελευταίο να έχει μείνει επί μία διετία χωρίς γιατρό.

Ο καταμερισμός των θέσεων που προκηρύχτηκαν αφορά σε μία θέση για το Κ.Υ. Άνδρου, μία θέση για το Περιφερειακό Ιατρείου Γαυρίου και δύο θέσεις για το Περιφερειακό Ιατρείο Κορθίου, με καταλυτική ημερομηνία κάλυψης τους 29 Οκτωβρίου.

“Όταν διεκδικείς, υπάρχει ανταπόκριση”

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης, τόνισε μεταξύ άλλων πως, “Το Υπουργείο αντέδρασε θετικά στο αυτονόητο αίτημά μας και είναι επίσης φανερό πως όταν προσπαθείς και διεκδικείς σίγουρα υπάρχει αποτέλεσμα”. Πρόσθεσε δε, ότι, “Το θέμα της Υγείας στην Άνδρο, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου, είναι το σημαντικότερο και μας αφορά όλους. Η υποστελέχωση των Κ.Υγείας αλλά και των Περιφερειακών Ιατρείων έχει κάνει ανασφαλή τη διαβίωση κατοίκων και επισκεπτών. Ιδιαίτερα για το νησί μας την Άνδρο, τα υποστελεχωμένα και άδεια Περιφερειακά Ιατρεία, έχουν κάνει την ζωή των κατοίκων δύσκολη.

Τον τελευταίο καιρό και με την ιδιότητα που μου εμπιστεύθηκαν οι πολίτες της Άνδρου, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες επίλυσης αυτού του σοβαρού προβλήματος, που αφορά το υπέρτατο αγαθό, την Υγεία. Φαίνεται, πως οι προσπάθειες βρίσκουν ανταπόκριση. Ύστερα από δύο «ζωντανές» συνεντεύξεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, όπου έγινε το πρόβλημα γνωστό πανελληνίως, ύστερα από επανειλημμένες επισκέψεις στο Υπουργείο Υγείας, ύστερα από την συνάντηση των Δημάρχων των Κυκλάδων στη Σύρο με αφορμή τα προβλήματα Υγείας και ύστερα από τη συνάντηση των Δημάρχων του Ν.Αιγαίου ( Κυκλάδες-Δωδεκάνησα) στην Αθήνα, στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου, όπου το θέμα της Υγείας συζητήθηκε ως πρωτεύον, το Υπουργείο Υγείας προκηρύσσει θέσεις για πλήρωση κενών θέσεων ιατρών”.

Ετικέτες: