Ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου για τη λειτουργία του υπερηχογράφου

Τον απολογισμό της λειτουργίας του υπερηχογράφου, κάνει με ανακοίνωσή του ο Εμποροεπαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακαλύπτουμε ότι έχουν αποδώσει καρπούς οι προσπάθειες του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου και η ανταπόκριση των Τηνιακών που στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες αυτές σε θέματα υγείας και καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της Τήνου.

Η λειτουργία του υπερηχογράφου στο Κέντρο Υγείας Τήνου έχει βοηθήσει τα μέγιστα σε περιστατικά υγείας σε μία εποχή που η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει όλα τα νοικοκυριά και όλους τους επαγγελματίες, σε μία εποχή που η κάθε παροχή υγείας έχει γίνει πολυτέλεια.

Τα στοιχεία λειτουργίας του υπερηχογράφου που σας παραθέτουμε παρακάτω, μας δόθηκαν από το Κέντρο Υγείας Τήνου με έγγραφο με Αρ. Πρωτ. 860/10.09.2014 και είναι από το Φεβρουάριο έως και τον Αύγουστο του 2014. Διαβάζοντάς τα καταλαβαίνουμε όλοι μας πόσο απαραίτητος ήταν και συνεχίζει να είναι ο υπερηχογράφος, τι οικονομικό όφελος έχει για τον κάθε εξεταζόμενο (εισιτήρια – φαγητό – διαμονή – κόστος εξετάσεων) και πόσο άμεση μπορεί να είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας είτε μόνιμων κατοίκων είτε επισκεπτών του νησιού μας.

ΥΠΕΡΗΧΟΙ

Κοιλίας 311

Θυρεοειδούς 120

ΝΟΚ – Προστάτου 77

Μαστών 45

F.A.S.T. (τραύμα) 23

Μαλακών Μορίων 31

Επινεφριδίων 1

Όσχεου 5

Triplex Καρωτίδων 39

Triplex Φλεβών Κάτω Άκρων 80

Triplex Αρτηριών Κάτω Άκρων 37

Triplex Άνω Άκρων 2

Triplex Αορτής 12

ΣΥΝΟΛΟ : 783 υπέρηχοι σε διάστημα 7 μηνών

Θα πρέπει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι, μεγάλο μέρος στην επιτυχία της λειτουργίας του, έχουν παίξει και οι γιατροί που το χειρίστηκαν και το χειρίζονται. Αναφερόμαστε στον ιατρό επικουρικό ακτινοδιαγνώστη κ. Παναγιώτη Αγγελάκο, ο οποίος χειρίστηκε τον υπερηχογράφο από τον Ιούλιο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2013 και στον ιατρό ακτινοδιαγνώστη κ. Ιωάννη Καμάτσο, ο οποίος χειρίζεται τον υπερηχογράφο από το Φεβρουάριο του 2014 έως και σήμερα. Με τον επαγγελματισμό τους, τις γνώσεις τους και την άψογη συμπεριφορά τους έκαναν τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες να εμπιστευθούν τη χρήση αυτού του τόσου σημαντικού για τον τόπο μας μηχανήματος.

Φυσικά, τα έξοδα για τα αναλώσιμα του υπερηχογράφου και για τη συντήρησή του, ώστε να μπορεί να λειτουργεί, συνεχίζει να τα διεκπεραιώνει και θα τα διεκπεραιώνει εξ’ ολοκλήρου ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου όσο το μηχάνημα βρίσκεται σε λειτουργία.

Να σας ενημερώσουμε, επίσης, ότι ο Σύλλογός μας θα φροντίσει να ενημερωθεί και πάλι ο κόσμος του νησιού για την ύπαρξη του μηχανήματος, καθώς μετά από έρευνα ανακαλύψαμε ότι είναι πολλοί οι κάτοικοι της Τήνου, οι οποίοι δεν το γνωρίζουν.»