Συνέντευξη Τύπου του Ν. Μανιού για θέματα Υγείας στη Σύρο

Στις βασικές προγραμματικές θέσεις του Σύριζα για την Υγεία αναφέρθηκε ο συντονιστής του Τμήματος Υγείας του συγκεκριμένου κόμματος, Νίκος Μανιός στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο χώρο του ΚΕΦΙΑ (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) στη Σύρο.

Πρόκειται για μία νέα παρουσία του ίδιου στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, μετά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν με τον βουλευτή Κυκλάδων, Νίκο Συρμαλένιο, την οποία και παρακολούθησαν εκπρόσωποι από τον χώρο της Υγείας κι εργαζόμενοι, ανάμεσα στους οποίους, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιάννης Πετράκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, Ευάγγελος Πανοηλίας, ο πρόεδρος της ΕΙΝΟΣ, Αλέξανδρος Λημναίος καθώς επίσης, ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλος Χρυσαφίδης και μέλη του Σύριζα στη Σύρο.

Αναφορικά με το “γερασμένο και βαλτωμένο σύστημα Υγείας”, ο κ. Μανιός δήλωσε πως, “Η υποβάθμιση του συστήματος Υγείας ήταν πολιτική επιλογή πολλών χρόνων, δεκαετιών, η οποία γινόταν με σταδιακό τρόπο έχοντας μόνιμα χαρακτηριστικά, την υποχρηματοδότηση, την κατάργηση κάθε μηχανισμού ελέγχου και την παραβίαση κάθε έννοιας όλων των προηγούμενων ψηφισθέντων νόμων για την Υγεία”.

Εκφράζοντας την πεποίθηση πως το χρέος και η οικονομική κρίση χρησιμοποιήθηκαν ακολούθως, ως “όχημα” για την σχεδόν οριστική διάλυσή του, αναφέρθηκε στις βασικές θέσεις του Σύριζα, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως “ο Σύριζα μαζί με τους εργαζομένους στον τομέα της Υγείας είναι σε θέση να επανεκκινήσει το σύστημα έχοντας επεξεργασμένες θέσεις” και στηριζόμενος στην πρωτοβάθμιας φροντίδα Υγείας, που κατέληξε πως “είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχεις θεαματικότερα αποτελέσματα με λιγότερες δαπάνες”. Σημειώνεται πως, υπήρξε αναφορά στα θέματα και τις θέσεις για τις Κυκλάδες.

Αναλυτικά στην αυριανή έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.

 

Ετικέτες: