Οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» του Δήμου Τήνου, επισκέφτηκαν τα σπίτια ωφελούμενων και μη του προγράμματος, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς

Ετήσιος εμβολιασμός στην Τήνο

Πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 15 Οκτωβρίου – 15 Νοεμβρίου 2016  σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί, οι επισκέψεις των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Τήνου, στους οικισμούς του νησιού προκειμένου να πραγματοποιήσουν  τον ετήσιο εμβολιασμό κατά του ιού της γρίπης στους ενδιαφερόμενους.

Εκτός των ωφελούμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», εμβολιάστηκαν φέτος περισσότερα από 60 άτομα, ορισμένα μάλιστα για πρώτη φορά. Παράλληλα αρκετά άτομα εμβολιάστηκαν και με το νέο εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου που έχει δράση εφ’ όρου ζωής.

Από τον Δήμο Τήνου τονίζεται, πως «από την πολύχρονη εμπειρία μας προκύπτει, ότι οι προληπτικού χαρακτήρα δράσεις του προγράμματος φέρουν θετικό αντίκτυπο σε πολλαπλάσιο αριθμό συμπολιτών μας, καθώς ακόμα και αν οι ενδιαφερόμενοι πραγματοποίησαν μέσω διαφορετικών φορέων ή άλλων επαγγελματιών υγείας τα εμβόλια, η οργανωμένη δράση του προγράμματος τους βοηθά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά και να μην αμελήσουν αυτό το σημαντικό μέσο πρόληψης πριν την έναρξη του χειμώνα».

Ιδιαίτερα φέτος, όπως επισημαίνεται, θετική συγκυρία αποτέλεσε το γεγονός ότι η έναρξη των εμβολιασμών συνέπεσε με την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου στις 15 Οκτωβρίου, όπου με επιστημονικό τρόπο δόθηκαν διευκρινίσεις και συμβουλές για την ορθή χρήση των εμβολίων και των αντιβιοτικών.

Ο Δήμος Τήνου εύχεται καλή υγεία σε όλους, υπενθυμίζοντας ωστόσο, ότι οι πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού πιθανά χρειάζεται να προβούν σε επαναληπτική δόση για τη πραγματοποίηση της οποίας, μετά τη σχετική συνεννόηση με τον θεράπων ιατρό, μπορούν να καλούν στο υπηρεσιακό τηλέφωνο του προγράμματος (6934121362)