Παρέμβαση του Δημάρχου Κέας, Ι. Ευαγγέλου στη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου για την απόσπαση ιατρού από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού

Άμεση κάλυψη θέσης ιατρού

  • Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 28 Δεκ. 2016 - 20:00

Το κενό που άφησε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας η απόφαση απόσπασης ιατρού από τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, ζητά επιτακτικά να καλυφθεί ο δήμαρχος του νησιού, Ιωάννης Ευαγγέλου.

Μέσω σχετικής επιστολής παρέμβασης που απέστειλε προς τη διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, Όλγας Ιορδανίδου, ο δήμαρχος ζητά να υπάρξει άμεσα μέριμνα για την κάλυψη της κενής θέσης, μεταφέροντας όχι μόνον την ανησυχία των μόνιμων κατοίκων της Κέας, αλλά και τη γενικότερη αγωνία που αυξάνεται λόγω της αύξησης της επισκεψιμότητας των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων.

Η επιστολή του Δημάρχου

Αυτούσια η επιστολή και το λιτό περιεχόμενό της, έχουν ως εξής: “Με το παρόν θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για την αναίτια ανάκληση της απόσπασης της αγροτικής ιατρού, κας Ελισάβετ Βεκρή από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας.

Η κα Βεκρή είχε αποσπασθεί στο Ιατρείο του νησιού μας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες αυτού κατά την απουσία, λόγω άδειας, του ιατρού Επιμελητή Α΄, κ. Χαράλαμπου Χιωτάκη και θα παρέμενε στο ιατρείο έως την επιστροφή του.

Η ανάκληση της κας Βεκρή αφήνει για ακόμη μία φορά, το νησί ανοχύρωτο ιατρικά και μάλιστα μεσούσης της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, που αναμένεται αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί και ενώ αναμένονται δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες στην περιοχή.

Παρακαλούμε θερμά για την άμεση κάλυψη του δημιουργηθέντος κενού. Σας παρακαλούμε θερμά εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε περαιτέρω”.