Δημόσιες τοποθετήσεις με φόντο την έλλειψη αξονικού τομογράφου στη Σαντορίνη από την Ένωση Λεμβούχων Θήρας και τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο του νησιού

Εκπέμπουν sos ενόψει καλοκαιριού

  • Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, 2017 - 06:21

Την άμεση ανταπόκριση του συνόλου των αρμοδίων στο αίτημα περί ύπαρξης αξονικού τομογράφου στη Σαντορίνη ζητούν επιτακτικά τα μέλη της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου του νησιού, με φόντο την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο, οπότε και οι ανάγκες στο πεδίο της Υγείας στον άκρως τουριστικό προορισμό αυξάνονται σημαντικά.

Μέσω δημόσιων τοποθετήσεών τους, οι δύο πλευρές καθιστούν σαφή την αναγκαιότητα λειτουργίας αξονικού τομογράφου, εκτιμώντας πως, είναι αδιανόητο να μην παρέχονται οι βασικές υπηρεσίες Υγείας στη Σαντορίνη, τόσο στους μόνιμους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες. Παρακάτω, αναφέρεται αυτούσιο το περιεχόμενο των δύο ανακοινώσεων.

Ένωση Λεμβούχων Θήρας: Χωρίς αυτή την υπηρεσία, επισκέπτες και κάτοικοι νιώθουν ανασφαλείς

Ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, και δεδομένου ότι η Σαντορίνη υποδέχεται κάθε χρόνο μεγάλο όγκο επισκεπτών θεωρούμε ότι η απόφαση να κλείσει για γραφειοκρατικούς λόγους το πολυϊατρείο Σαντορίνης θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση του τουριστικού μας προϊόντος. Θεωρούμε πως είναι απαραίτητο να γίνουν άμεσα οι ενέργειες που απαιτούνται από τους αρμόδιους φορείς για να εξοπλιστεί και πάλι το νησί με αξονικό τομογράφο, καθώς χωρίς αυτή την υπηρεσία κάτοικοι και επισκέπτες νοιώθουν ανασφαλείς και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις μπαίνουμε όλοι σε περιπέτειες. Σε έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς, με παροχή υπηρεσίας που απευθύνεται και στον πιο απαιτητικό πελάτη, δεν είναι δυνατόν να μην παρέχονται οι βασικές υπηρεσίες που αφορούν στην υγεία των μόνιμων κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών του.

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Σαντορίνης: Το ζήτημα να διευθετηθεί άμεσα

Με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε πως έκλεισε το ιδιωτικό πολυιατρειο θήρας για καθαρά γραφειοκρατικούς λογούς, στερώντας τον μοναδικοί αξονικό τομογράφο του νησιού. Με αποτέλεσμα , να αναγκάζονται οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι αυτού του νησιού για μια απλή αξονική τομογραφία να ταξιδεύουν σε Αθήνα και Κρήτη ξοδεύοντας παραπάνω χρήματα και χρόνο που είναι πολύτιμα στις ημέρες που διανύουμε. Και σε άλλες περιπτώσεις, υποχρεωμένοι οι ιατροί να χειρουργούν στα τυφλά, άκρως επείγοντα περιστατικά με μεγάλο κίνδυνο για την ζωή των ασθενών. Μέχρι να τοποθετηθεί αξονικός τομογράφος στελεχωμένος με το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο μας. Ενόψει της τουριστικής περιόδου παρακαλούμε όλους τους αρμοδίους να βρουν μια λύση. Το ζήτημα της προάσπισης της Υγείας που έχει προκύψει πρέπει να διευθετηθεί άμεσα για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και ο κίνδυνος των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης.