Ανακοίνωση των πληρωμάτων ΕΚΑΒ Θήρας ενόψει θερινής περιόδου

  • Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2017 - 12:58

Η έννοια των πρώτων βοηθειών  είναι οι ενέργειες που γίνονται στον τόπο του συμβάντος χρησιμοποιώντας όποια κατάλληλα μέσα ή υλικά είναι διαθέσιμα. Πρωταρχικό μέλημά  είναι η δική μας ασφάλεια. Αποσκοπούν δε  στη διατήρηση στη ζωή του πάσχοντος, στην αποφυγή επιδείνωσης της κατάστασής του και στην ανακούφιση του από τον πόνο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και εξαιτίας κάποιων περιστατικών που αφορούν μη ενδεδειγμένους χειρισμούς από πολίτες,  εφιστούμε την προσοχή και παρακαλούμε το κοινό, όταν πρόκειται για σοβαρούς τραυματισμούς με υποψία κάκωσης  αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης, να μην μετακινεί τον τραυματία από το σημείο του συμβάντος (εφόσον δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο η ζωή του από εξωτερικούς παράγοντες),  αλλά να περιμένει την άφιξη του ασθενοφόρου, το οποίο διαθέτει  εξειδικευμένο προσωπικό στην προνοσοκομειακή φροντίδα,  για την ακινητοποίηση και μεταφορά του στο νοσοκομείο.   Καταλαβαίνουμε πως ο εκνευρισμός και η αναστάτωση  ίσως είναι δικαιολογημένη αλλά προσπαθήστε να μείνετε ψύχραιμοι. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να σας βοηθήσουμε καλύτερα.

Ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου και λόγω της ύπαρξης ενός μοναδικού ασθενοφόρου στο νησί,  αν χρειασθείτε εσείς ή κάποιος άλλος να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο τότε, αν δεν πρόκειται για κάποιο επείγον περιστατικό και έχετε την δυνατότητα να μετακινηθείτε με δικό σας τρόπο, παρακαλούμε πραγματοποιείστε το. Έτσι δίνετε την δυνατότητα σε συνάνθρωπο μας που έχει άμεση και μεγαλύτερη ανάγκη από εσάς, να χρησιμοποιήσει το ασθενοφόρο. Κλήση  για το ασθενοφόρο γίνεται στο Γενικό Νοσοκομείο θήρας και στο νούμερο  2286036111.

Στην ηλεκτρονική δ/νση  https://www.ekab.gr/ υπάρχουν πληροφορίες, οδηγίες και χρήσιμα έντυπα   για τους πολίτες.

Ετικέτες: