Δήμος Φολεγάνδρου

"Απαιτούμε άμεση τοποθέτηση ιατρού στο νησί"

  • Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2017 - 14:10

Η Φολέγανδρος το τελευταίο διάστημα (ένα μήνα περίπου) βιώνει την απουσία μόνιμου γιατρού. Παρά τις προσπάθειες και τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας, η θέση ακόμα παραμένει κενή. Γιατρός έρχεται στο νησί μας μόνο τα Σαββατοκύριακα από διπλανό νησί για συνταγογραφήσεις.
Την Τετάρτη, 31 Μαίου 2017, στις 02:00, συνέβη έκτακτο και σοβαρό περιστατικό το οποίο έχρηζε άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο. Η ιατρική αντιμετώπιση από τους Γιατρούς του Κόσμου ήταν η καλύτερη δυνατή, η απουσία όμως γιατρού του ΕΣΥ, ο οποίος θα διαχειριζόταν τουλάχιστον τη διαδικασία και τις ενέργειες που απαιτούνταν για τη μεταφορά της ασθενούς καθώς και η γραφειοκρατία (ο ένας να σε παραπέμπει στον άλλο) είχαν σαν αποτέλεσμα πέντε λεπτά πριν την άφιξη του ελικοπτέρου η ασθενής να καταλήξει.
Οι Γιατροί του Κόσμου, ήρθαν στο νησί μας για να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και η μέχρι τώρα παρουσία τους είναι εξαιρετική, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την υποχρέωση του κράτους για την κάλυψη των θέσεων που προβλέπονται στο Περιφερειακό Ιατρείο της Φολεγάνδρου.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω και για να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί μόνιμος γιατρός στο νησί. (φωτο: protothema)