Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διορισμού δύο ιατρών στη δημόσια υγειονομική δομή του νησιού

Μόνιμος παιδίατρος στο Κ.Υ. Πάρου

Ικανοποίηση από τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής, Σπ. Λάβδα και από τον πρόεδρο του Συντονιστικού για την Υγεία, Κ. Αργουζή

Παιδίατρο αποκτά μόνιμα πλέον το Κέντρο Υγείας Πάρου, μετά και την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούσαν τον διορισμό δύο συνολικά ιατρών (και παθολόγου) από τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Ο πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής, Σπύρος Λάβδας γνωστοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης την ευχάριστη εξέλιξη για την τοπική κοινωνία της Πάρου, η οποία υπενθυμίζεται πως τα τελευταία πέντε χρόνια παρέμενε χωρίς παιδίατρο στην υγειονομική δομή του νησιού.

Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως θετικό γεγονός που έρχεται να ικανοποιήσει τους μόνιμους κατοίκους του τόπου μετά από πολύμηνους αγώνες που ανέπτυξαν καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών που παρέμενε κενή η θέση, σε μία περίοδο δε, άκρως σκληρή από οικονομικής απόψεως για κάθε οικογένεια και συμπολίτη μας.

Κατόπιν της λιτής ανακοίνωσης του κ. Λάβδα, σε δηλώσεις κλήθηκε και ο πρόεδρος του Συντονιστικού για την Υγεία στην Πάρο, Κώστας Αργουζής ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη που θα ανακουφίσει πολλές οικογένειες στο νησί.

Κάλυψη θέσεων παθολόγου και παιδιάτρου

Συγκεκριμένα, ο κ. Λάβδας έκανε γνωστό τον διορισμό δύο ιατρών, μίας παιδιάτρου κι ενός παθολόγου στο Κέντρο Υγείας Πάρου, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την κάλυψη σημαντικών θέσεων. “Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τον διορισμό δυο ιατρών, ενός παθολόγου και μιας παιδίατρου, στο Κ.Υ. Πάρου-Αντιπάρου. Έχει ήδη δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης ο διορισμός της παιδίατρου και σε λίγο χρόνο δημοσιεύεται και ο διορισμός του παθολόγου” σημείωσε αρχικά ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Κέντρου Υγείας Πάρου, τονίζοντας μάλιστα πως, ακολουθούν και δύο ακόμη προσλήψεις. “Επί τη ευκαιρία σας γνωρίζουμε ότι έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις δυο άλλων ιατρών (Καρδιολόγου και Μικροβιολόγου) , έχει ήδη λήξει ο χρόνος υποβολής αιτήσεων που έχουν υποβληθεί και αναμένεται η επιλογή τους”. Ολοκληρώνοντας την ενημέρωσή του, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως, “έχω χρέος να επισημάνω την προσπάθεια και την μεγάλη συμβολή του επιστ. Δντη κ. Γεωργίου Τζανίδη, ο οποίος κατέβαλε σοβαρές προσπάθειες για την ολοκλήρωση του διορισμού των δυο πρώτων ιατρών και τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω θερμά”.

Δόθηκαν κίνητρα. Καλή εξέλιξη για το νησί

Σε παρόμοιο τόνο κινήθηκε και η δήλωση του κ. Αργουζή, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για αποτελεσματική άσκηση πολιτικής στον χώρο της Υγείας αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. “Σίγουρα είναι ικανοποίηση. Η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκήρυττε θέσεις, αλλά θέσεις επικουρικών ιατρών. Οι επικουρικοί ιατροί διορίζονταν με σύμβαση ενός έτους. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν υπήρχε ενδιαφέρον από ιατρούς για να καλύψουν τις θέσεις. Διότι και ο ιατρός θα πήγαινε για έναν χρόνο στην Πάρο ή σε άλλο νησί και στη συνέχεια θα έφευγε” ανέφερε αρχικά, εντοπίζοντας τη σημαντική διαφορά από την πλευρά της σημερινής κυβέρνησης, σχετικά με το θέμα του τρόπου παροχής κινήτρων. “Η τωρινή κυβέρνηση αυτό που έκανε ήταν το εξής: Πρώτον διεύρυνε τον χρόνο των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών από έναν χρόνο σε τρία χρόνια. Αυτό είναι ένα κίνητρο για να προσελκύσουν ενδιαφέρον κι επίσης, προκήρυξε θέσεις για μόνιμους ιατρούς. Δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση πληρώθηκαν μόνιμα αυτές οι δύο θέσεις της γενικής ιατρικής και του παιδιάτρου” πρόσθεσε, οι οποίες και “ήταν κενές στον οργανισμό του Κέντρου Υγείας Πάρου που καλύφθηκαν πλέον με μόνιμους ιατρούς. Αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο” επανέλαβε ο Κώστας Αργουζής.

Ερωτηθείς αν μετά από κοπιώδη αγώνα με το Συντονιστικό αισθάνεται ικανοποίηση, ο ίδιος απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας μάλιστα πως, “Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς με την έννοια ότι το νησί είχε δύο παιδιάτρους στο Κέντρο Υγείας, οι οποίοι λόγω ηλικίας πήραν σύνταξη. Έμειναν κενές αυτές οι δύο θέσεις από το 2012 περίπου και υπήρχε σοβαρό πρόβλημα”. Αν και στην Πάρο όπως υπενθύμισε, υπάρχουν ιδιώτες ιατροί, ωστόσο, συμπλήρωσε πως, “το ζήτημα είναι όμως ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης που υπάρχει και γενικότερα τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα που έχουν πρόβλημα, δεν μπορούν να πληρώνουν κάθε φορά”.

Έκλεισε τις δηλώσεις του, εξηγώντας μάλιστα πως, οι δύο αυτές ειδικότητες καλύπτουν και ανάγκες αυξημένες της τουριστικής περιόδου στο νησί, που σε συνδυασμό με την πλήρωση κι άλλων θέσεων, θα ενισχύσουν σημαντικά το Κέντρο Υγείας Πάρου. “Είναι μία καλή εξέλιξη για το νησί κι ευελπιστούμε ότι θα πρέπει να πληρωθούν και οι άλλες θέσεις που είναι κενές, όπως δύο βασικές η μία καρδιολόγου και η άλλη ορθοπεδικού”.