Αποδέκτης απειλών ο νέος αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Θήρας

Στοιχεία για μεθοδεύσεις των αεροδιακομιδών στη Σαντορίνη

Άρωμα σκανδάλου συνεπικουρία απειλών, στο Γ.Ν. Θήρας, σύμφωνα με τον νέο αντιπρόεδρο του, Χαράλαμπο Πανοτόπουλο, ο οποίος κάνει αναφορά σε στοιχεία που αποδεικνύουν μεθοδεύσεις σχετικά με τις αεροδιακομιδές της Σαντορίνης.

Η πλέον δαπανηρή διαδικασία των διακομιδών των ασθενών από τα νησιά των Κυκλάδων και το εύρος των συμφερόντων που έχει στηθεί γύρω από αυτές τις διαδικασίες, φαίνεται ότι δεν άφησε ανεπηρέαστο και το νησί της Σαντορίνης, παρά του ότι η ύπαρξη υγειονομικού αεροσκάφους στο νησί, αποτελεί στοιχείο παροχής ενισχυμένου αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους.

Όλα δείχνουν να σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης του υγειονομικού αεροσκάφους της Σαντορίνης, την συμβολή και προσφορά του οποίου ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει, καθώς αυτό εξυπηρετούσε κατά βάση τα ιατρικά περιστατικά που έχρηζαν διακομιδής.

Όμως, από την πλευρά του νέου αντιπροέδρου της AEMY, γίνεται λόγος για ύπαρξη στοιχείων περί των μεθοδεύσεων σχετικά με τις αεροδιακομιδές, τα οποία έχουν ήδη λάβει τον δρόμο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα κάνει αναφορά και σε προσπάθειες εκβιασμού και εκφοβισμού του. 

Στοχοποίηση της επιλογής Πολάκη

Ο θόρυβος που τεχνιέντως είχε δημιουργηθεί γύρω από τον ορισμό, από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, της νέας διοίκησης του νοσοκομείου της Σαντορίνης και η σκόνη γύρω από το πρόσωπο του νέου αντιπροέδρου, δείχνει να αποκτά ανησυχητικές προεκτάσεις.

Συγκεκριμένα, στην αρχή του έτους, ο αν. υπουργός, όρισε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), με πρόεδρο τον ιατρό ορθοπεδικό, κ. Γιώργο Γεωργίνη, διευθύνουσα σύμβουλο την κ. Γεωργία Αθανασίου και αντιπρόεδρο τον κ. Χαράλαμπο Πανοτόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με την απόφαση, «ορίζεται ως εντεταλμένος σύμβουλος της εταιρείας για θέματα διοίκησης του Γ.Ν Θήρας».

Οι πολιτικές διαστάσεις που έλαβε στη συνέχεια το σκάνδαλο της Novartis, προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων και μεθοδεύσεων, προκειμένου να πληγεί και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μέρος των οποίων ήταν και οι σχολιασμοί στοχοποίησης του κ. Πολάκη λόγω της επιλογής του στενού του συνεργάτη κ. Πανοτόπουλου, στον οποίο χρέωσαν ως μομφή ότι διατηρούσε συνεργείο αυτοκινήτων.

Ο κ. Πανοτόπουλος, τον τελευταίο 1,5 χρόνο, είναι από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Πολάκη στο υπουργείο, υπεύθυνος για τα νοσοκομεία στο Αιγαίο και το ΕΚΑΒ, ενώ παλαιότερα και επί 20ετία είχε διατελέσει και διοικητικός υπάλληλος σε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας.

Στοιχεία και απειλές

Πλέον οι αντιδράσεις έχουν ενταθεί, με τον ίδιο τον κ. Πανοτόπουλο να γίνεται αποδέκτης απειλών ακόμα και για την σωματική του ακεραιότητα, όπως υποστηρίζει μέσω ανάρτησης του στην προσωπική του σελίδα σε μέσον κοινωνικής δικτύωσης.

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα όμως είναι η αναφορά του στην ύπαρξη συνταρακτικών, όπως τα χαρακτηρίζει, στοιχείων σχετικά με μεθοδεύσεις σε ότι αφορά στις αεροδιακομιδές, στο νησί της Σαντορίνης.

Συγκεκριμένα, στη δημόσια ανάρτηση του, με τον τίτλο «ο φόβος είναι για τους κιοτήδες», ο κ. Παντοτόπουλος αναφέρει ότι «Για λόγους διασφάλισης του Δημοσίου Συμφέροντος, προστασίας του προσωπικού του Γ.Ν. Θήρας από αήθεις επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες και ώρες, αλλά και της προσωπικής μου ασφάλειας, δηλώνω ότι έχουν περιέλθει στην κατοχή μου, με τον πλέον νόμιμο τρόπο, καταγεγραμμένες και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, στις οποίες αποκαλύπτονται συνταρακτικά στοιχεία που αφορούν μεθοδεύσεις σχετικές με το καθεστώς των αεροδιακομιδών στο νησί μας».

Ο κ. Πανοτόπουλος, αναγνωρίζοντας πως η σημαντικότητα των στοιχείων αποτελεί αιτία πρόκλησης πανικού σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση, ενημερώνει ότι όλα τα σχετικά στοιχεία έχουν περιέλθει σε γνώση της 2ης ΥΠΕ, με πρόθεση κατάθεσης και στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Επακριβώς αναφέρει του επ’ αυτού «Επειδή τα συνταρακτικά αυτά στοιχεία, έχουν δημιουργήσει πανικό στους "παροικούντες την Ιερουσαλήμ", τους ενημερώνω ότι έχουν διαβιβαστεί αρμοδίως στη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, ενώ θα κατατεθούν άμεσα και στην Εισαγγελία Διαφθοράς».

Παράλληλα, σκιαγραφεί, μέσω των λέξεων που χρησιμοποιεί, ότι επιχειρήθηκε ο εκφοβισμός του, ενώ ηχηρό είναι και το μήνυμα που αποστέλλει προς όσους σχετίζονται με το γεγονός της προσωπικής του στοχοποίησης, αλλά και με την υπόθεση των αεροδιακομιδών, καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι έγινε αποδέκτης εκβιασμών, αναφέροντας «Σε αυτούς που έχουν απειλήσει εμμέσως πλην σαφώς και ενώπιον μαρτύρων τη ζωή μου τους ενημερώνω ότι ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ».

Στην κατάληξη δε της ανάρτησης του, σαρκάζοντας τους επικριτές του, σχετικά με την πρότερη επαγγελματική του ενασχόληση, συνδέει τα γεγονότα που σχετίζονται με το θέμα των αεροδιακομιδών, με τις επιθέσεις που δέχθηκε σε προσωπικό επίπεδο καθώς κλείνει με τη φράση «Με πολλή αγάπη από τη Σαντορίνη, ο πρώην "ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ" και νυν Διοικητής του Γ.Ν. Θήρας…»