Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ιατρικές εξετάσεις σε χωριά της ορεινής Νάξου και στις Μικρές Κυκλάδες

  • Τρίτη, 3 Απριλίου, 2018 - 14:06

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ιατρικές εξετάσεις κατοίκων σε χωριά της ορεινής Νάξου καθώς και στα νησιά των Μικρών Κυκλάδων, οι οποίες οργανώθηκαν από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κέντρο Κοινότητας, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προάσπισης Προαγωγής Υγείας Ευπαθών Ομάδων «Υγεία για Όλους».
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 309 δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες αφορούσαν σε καρδιολογικούς, ενδοκρινολογικούς και γυναικολογικούς ελέγχους. Πιο συγκεκριμένα, στις 28/3/2018 η ομάδα δράσης επισκέφθηκε την Κωμιακή και την Κορώνο, στις 29/3/2018 το Φιλώτι, στις 30/3/2018 την Ηρακλειά και τη Σχοινούσα, στις 31/3/2018 το Κουφονήσι και τη Δονούσα και τέλος την 1/4/2018 την Απείρανθο (55 εξετάσεις).
Στη δράση συμμετείχαν εθελοντές ιατροί από μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς και ιατροί και παραϊατρικό προσωπικό από το Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου, με την αρωγή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των αγροτικών ιατρείων των περιοχών όπου πραγματοποιήθηκε η ιατρική παρέμβαση.
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και οι κοινωνικές δομές του, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κέντρο Κοινότητας ευχαριστούν θερμά όσους εργάστηκαν και συνεισέφεραν  στην υλοποίηση της ιατρικής παρέμβασης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, στους συντονιστές του προγράμματος Προάσπισης Προαγωγής Υγείας Ευπαθών Ομάδων «Υγεία για Όλους» και στους εθελοντές ιατρούς που συμμετείχαν σε αυτό, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση της δράσης.  Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή του Γ.Ν.- Κ.Υ. Νάξου  Κώστα Απιδόπουλο, καθώς και τους ιατρούς και το παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου και των Περιφερειακών Ιατρείων. Επιπρόσθετα, πολύτιμη ήταν η στήριξη των Προέδρων των Κοινοτήτων, όπου πραγματοποιήθηκε η δράση.
Όσον αφορά στην ασφαλή μετακίνηση της ομάδας δράσης, ευχαριστούμε το ΚΤΕΛ Νάξου και τους δυο οδηγούς και όσον αφορά στη διαμονή ευχαριστούμε το HOTEL GROTTA για τη φιλοξενία που παρείχε στην ομάδα του προγράμματος «Υγεία για Όλους», που μετέβη από την Αθήνα.
Τέλος, πολλές ευχαριστίες στον Σύλλογο Μαζικής Εστίασης και στον πρόεδρό του Απόστολο Καρεγλά, καθώς και στους χορηγούς Καφέ- Αρτοζαχαροπλαστείο «artοποιώ», κατάστημα Άρτος Bakery «Λαγογιάννης», Ζαχαροπλαστείο «Ραντεβού», καθώς και το κατάστημα «Γρηγόρης Μικρογεύματα».