Ημερίδα για το θεραπευτικό ρόλο της διατροφής στις εκφυλιστικές παθήσεις

Συμμαχία για την Υγεία

  • Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2013 - 06:00
  • /   Eνημέρωση: 28 Αυγ. 2013 - 8:20
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Ημερίδα με θέμα: “Ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας σε θέματα διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής των νοσούντων με εκφυλιστικές παθήσεις” διοργανώνει το τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Η ημερίδα εντάσσεται αποτελεί την αρχή ενός κύκλου εκπαίδευσης με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τον προστατευτικό και θεραπευτικό ρόλο της διατροφής στην προάσπιση της υγείας των πασχόντων με εκφυλιστικές παθήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, θα δοθεί έμφαση στην διατροφική εκπαίδευση αλλά και στις μεθόδους αλλαγής της διατροφικής συμπεριφοράς.

“Τα παρεμβατικά αυτά προγράμματα ενέχουν το χαρακτήρα της έρευνας με την καταγραφή των συνήθη διατροφικών συμπεριφορών των ατόμων με εκφυλιστικές παθήσεις”, υπογραμμίζει η πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, Σπεράντζα Δουράτσου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε χώρο του Δήμου: Συνεδριακή Αίθουσα Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Σύρος, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 09.00 π.μ

Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πιστοποιητικό εκπαίδευσης του προγράμματος και θα συμπεριληφθούν σε κατάλογο επαγγελματιών υγείας του Δήμου ο οποίος θα διατίθεται στους δημότες μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή σας στη σχετική φόρμα που διατίθεται στην ιστοσελίδα του προγράμματος και να την αποστείλουν με Email στην διεύθυνση: athens@globalevents.gr το συντομότερο δυνατόν.