Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Σύρου ζητά η Ένωση Ιατρών

Το θέμα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου της Σύρου απασχόλησε τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Σύρου (ΕΙΝΟΣ), η οποία αιτείται με επιστολή της προς το Υπουργείο Υγείας και Κονωινικών Ασφαλίσεων, την άμεση προκήρυξη των κενών Οργανικών Θέσεων μόνιμων ιατρών. Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, στον Διοικητή , κ. Πετράκη, στον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και στον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων.

Πιο αναλυτικά, η επιστολή της ΕΙΝΟΣ:

Σήμερα ημέρα Πέμτπη 2 Απριλίου 2015 συνήλθαν σε Γενική Συνέλευση οι ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» με θέμα: «Υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου».

Αφού έλεβαν υπόψη τους:
1. τις ήδη κενές Οργανικές Θέσεις του Οργανισμού του Νοσοκομείου (από τις 61 Οργανικές Θέσεις είναι κενές οι 26),
2. την ακόμα μεγαλύτερη υποστελέχωσή του, ύστερα και από την αποχώρηση λόγω συνταξιοδοτήσεως τεσσάρων Ειδικοτήτων το 2014
3. την επικείμενη συνταξιοδότηση ιατρών του Νοσοκομείου εντός του 2015
4. την συνταξιοδότηση και άλλων ιατρών εντός των προσεχών ετών,
5. ότι το Νοσοκομείο της Σύρου είναι το μοναδικό κατ'ουσία που παρέχει Δευτεροβάθμια Περίθαλψη στο νομό Κυκλάδων
6. ότι ο νομός Κυκλάδων είναι ένας νησιωτικός νομός με εικοσιτέσσερα κατοικημένα νησιά
7. ότι οι Κυκλάδες αποτελούν μεγάλο πόλο έλξης τουριστών
8. ότι είναι το Πρώτο Οργανωμένο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας από το 1825

Ζητούν:

Α. την άμεση προκήρυξη των κενών Οργανικών θέσεων, μονίμων ιατρών για την καλύτερη, ασφαλέστερη και ποιοτικότερη περίθαλψη, τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των χιλιάδων τουριστών που κατακλύζουν τις Κυκλάδες από την περίοδο του Απρολίου μέχρι και τον Οκτώβριο.

Β. τη δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), με τη σύσταση και προκήρυξη δύο θέσεων ιατρών με εξειδίκευση στην Εντατικολογία.

Γ. να δοθούν κίνητρα για την προσέλευση ειδικευομένων ιατρών στο Νοσοκομείο Σύρου, όπως επιστημονικά, οικονομικά, προτεραιότητας για ολοκλήρωση χρόνου ειδικότητας.

Αντίστοιχα, θα πρέπει τόσο η Νοσηλευτική όσο και η Διοικητική Υπηρεσία να καταθέσουν εμπεριστατωμένα τις απαιτούμενες ανάγκες της υπηρεσίας τους για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Στο παρόν δίδονται και οι πίνακες όπου καταγράφονται οι Οργανικές Θέσεις Ειδικοτήτων, οι Υπηρετούντες Ιατροί, οι Κενές Οργανικές Θέσεις, όπου αιτείται η άμεση προκήρυξή τους, καθώς και οι θέσεις που είναι προκηρυγμένες και εκκρεμεί η διαδικασία κρίσεων και διορισμών από παρελθόντα έτη.