Συνάντηση δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης με εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων

Ενημέρωση του Γ. Μαραγκού για τα ανοικτά θέματα του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου

  • Δευτέρα, 18 Μαΐου, 2015 - 14:36

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου κου Γ. Μαραγκού, επισκέφθηκε το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης αντιπροσωπεία του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, αποτελούμενη από τον Διοικητή κ. Γ. Πετράκη, τον Διοικητικό Διευθυντή κ. Ν. Τρίτζαλη, τον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Ιατρών Σύρου κ. Α. Λημναίο, την Πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου κα Α. Καλογεράκη, το μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων Κα Καμπάνη και τον εκπρόσωπο των ειδικευομένων ιατρών κ. Δ. Βουτσίνο.

Σκοπός της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ήταν η ενημέρωση του Δημάρχου σε θέματα που απασχολούν το Νοσοκομείο και τους εργαζομένους.

Ειδικότερα, πάγιο αίτημα του Νοσοκομείου αποτελεί η στελέχωση με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό. Αναφορικά με τις άμεσες ανάγκες και την μεσοπρόθεσμη κάλυψη των όποιων κενών θέσεων, ζητήθηκε από τον κ. Μαραγκό η άμεση στήριξη των αιτημάτων του Νοσοκομείου για προκήρυξη θέσεων επικουρικού προσωπικού, τριών ιατρών με ειδικότητες ορθοπεδικής, ουρολογίας και παθολογίας ή γεν. ιατρικής. Επίσης, άμεση ανάγκη υπάρχει για τραυματιοφορείς, μαίες, νοσηλευτές και Διοικητικό προσωπικό.

Εξίσου ζωτικής σημασίας θέμα για το οποίο δεσμεύτηκε ο κ. Μαραγκός, είναι η παροχή κινήτρων στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου, που αφορούν στη φιλοξενία των αγροτικών και ειδικευόμενων ιατρών, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους στη Σύρο. Επίσης, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης υιοθέτησε την πρόταση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου για δημιουργία δύο επιπλέον θέσεων αγροτικών ιατρών στη Σύρο.

Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Μαραγκός δήλωσε ότι θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων την Τετάρτη 20 Μαΐου, καθώς και τα αιτήματα που αφορούν την άμεση εξόφληση δεδουλευμένων τους.

Στο πλαίσιο της αναφερόμενης συνάντησης συζητήθηκαν και οι λοιπές συνεργασίες του Δήμου με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και ειδικότερα, η καλύτερη χρηματοδότηση του Κ.Ε.Φ.Ι.Α (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), καθώς και η άμεση έναρξη των προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου για τους δημότες μας.