Απολογισμός δράσεων και ενεργειών της νέας Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, των Αρχών, της αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων

“Το νοσοκομείο της Σύρου έχει γερές βάσεις”

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Γενικού “Βαρδάκειου και Πρώιου” Νοσοκομείου Σύρου, με προσπάθειες εκ των έσω, αλλά και εκ μέρους της πολιτείας, αναγνωρίστηκε απ’ όλους τους παρευρισκόμενους, κατά τη διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία εκπροσώπων φορέων και Αρχών του νησιού.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα Εξωτερικών Ιατρείων, όπου βρέθηκαν τοπικοί βουλευτές, οι εργαζόμενοι, ιατροί και νοσηλευτές, του νοσοκομείου, το διοικητικό προσωπικό, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, της Καθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, η πρόεδρος και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σύρου και του Συλλόγου Κατ’ Οίκον Νοσηλείας, καθώς και ο αερολιμενάρχης Σύρου, στον οποίο απευθύνθηκαν ευχαριστίες, καθώς στηρίζει τη νέα πτητική βάση του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, πραγματοποιήθηκε μία λιτή εκδήλωση, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με αφορμή την οποία, η Διοικήτρια, κ. Μαργαρίτα Μπουραντά, προέβη σε έναν μικρό απολογισμό των μέχρι στιγμής πεπραγμένων της διοίκησης, ενώ από την πλευρά τους οι βουλευτές, ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των φορέων, απηύθυναν χαιρετισμό, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες όλων των πλευρών, που το τελευταίο διάστημα, έχουν συμβάλλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της μονάδας.

Ενέργειες αναβάθμισης υπηρεσιών

Αρχικά, η Διοικήτρια του νοσοκομείου, κ. Μπουραντά, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας, πως όλοι, ο καθένας από τη θέση του, έχουν προσπαθήσει τα μέγιστα, προκειμένου να βελτιωθούν οι παροχές υγείας και φροντίδας από το νοσοκομείο προς τους πολίτες.

“Έχουμε λειτουργήσει το διαβητολογικό ιατρείο, έχουμε λειτουργήσει ιατρείο ύπνου, που είναι ιατρείο χρόνιας υπνικής άπνοιας, έχει ξεκινήσει η λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο μας, έχει γίνει αναδιάρθρωση του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑ), στο οποίο συνεχώς προστίθενται υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους, από το νοσοκομείο μας” σημείωσε ανοίγοντας τον απολογισμό, υπογραμμίζοντας τη σταθερή συνεργασία με την πτητική βάση του ΕΚΑΒ και υπενθυμίζοντας ότι “το νοσοκομείο έχει αναλάβει την ασφάλεια του ελικοπτέρου, που σημαίνει ότι είναι ο τροφοδότης του για τον ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό”.

Επιπλέον, ειδική μνεία έκανε η Διοικήτρια για την εποικοδομητκή συνεργασία με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, αφενός, διότι “στηρίζει κι εκείνος από την πλευρά του τη λειτουργία της πτητικής βάσης”, και αφετέρου με αφορμή την αλληλοστήριξη των φορέων με δύο νέες ενέργειες, στο πλαίσιο των οποίων το νοσοκομείο στηρίζει τα ΚΑΠΗ, με έναν ιατρό, προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες συνταγογράφησης για τους ηλικιωμένους και ο Δήμος στηρίζει, με έναν εργοθεραπευτή το ΚΕΦΙΑ, υποστηρίζοντας και στελεχώνοντάς το, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους.

Αργά σταθερά βήματα χωρίς τυμπανοκρουσίες

Χαιρετίζοντας και ευχόμενος καλή χρονιά, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αντώνης Συρίγος, ευχήθηκε επίσης και στους κυριότερους εκπροσώπους της υγείας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τους ασθενείς, να ανακτήσουν την υγεία τους.

Ο βουλευτής υπογράμμισε τα αργά, αλλά σταθερά βήματα, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, εκ μέρους της πολιτείας, “για τα οποία δεν τίθεται επ’ ουδενί ζήτημα θριαμβολογιών, ούτε διθυράμβων, είναι όμως βήματα δύσκολων προσπαθειών κι εκεί βρίσκεται η αξία και ο έπαινος”.

Στο ίδιο κλίμα, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Συρμαλένιος, ανέφερε, ότι “παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα μας ιδιαίτερα τα τελευταία 7 χρόνια, γίνονται βήματα για βελτίωση και του νοσοκομείου της Σύρου”, που ως νομαρχιακό νοσοκομείο, “θα πρέπει να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο, μαζί με τη βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, που ήταν μία μεγάλη επιτυχία μετά από πολλά χρόνια αγώνων όλων των Κυκλαδιτών και του Ιατρικού Συλλόγου που έδωσαν αγώνα για να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια”.

Σε αυτή την κατεύθυνση, υποστήριξε, πως με διαρκή παρουσία και αγώνες “μπορούμε να βελτιώνουμε καθημερινά τις συνθήκες για τον κόσμο και την κοινωνία”, ενώ κλείνοντας συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όχι μόνο του συριανού νοσοκομείου, αλλά και των νοσοκομείων όλης της χώρας, το οποίο “κράτησε το δημόσιο σύστημα υγείας όρθιο”.

Το νοσοκομείο διανύει τις καλύτερες ημέρες του”

Υγεία πάνω απ’ όλα, ευχήθηκε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιώργος Μαραγκός, καθώς “το αγαθό της υγείας εσείς που εργάζεστε εδώ στο νοσοκομείο, το εκτιμάτε περισσότερο απ’ τον καθένα.” Στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στην κ. Διοικήτρια, στο ιατρικό και το επιστημονικό προσωπικό, στο διοικητικό προσωπικό και σε “όλους εσάς, που πλαισιώνετε και απαρτίζετε τη μεγάλη οικογένεια του νομαρχιακού γενικού νοσοκομείου μας”, ευχήθηκε ό,τι καλύτερο και ευόδωση των στόχων τους.

“Κόντρα στη μεμψιμοιρία και την γκρίνια της εποχής μας”, όπως σημείωσε, “με χαρά διαπιστώνω, ότι το νοσοκομείο Σύρου, σε όρους αντικειμενικότητας, το τελευταίο διάστημα διανύει τις καλύτερες ημέρες του”, συγχαίροντας τη διοίκηση του νοσοκομείου, ευχαριστώντας, όμως και το κεντρικό κράτος, για τις στοχευμένες πρωτοβουλίες αναβάθμισής του.

“Δεν είναι μόνο η λειτουργία της πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ, είναι η στελέχωση με στοχευμένο τρόπο σε συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρών, νοσηλευτών, είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες. Εδώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά, διότι μέσα από τη συνέργεια, συνεπικουρία και συμπληρωματικότητα των δύο φορέων, του νοσοκομείου και του δήμου, έχουμε καταφέρει να παρέχουμε υπηρεσίες προς τους δημότες μας, η συνεργασία μας για τη συνταγογράφηση για τα μέλη του ΚΑΠΗ είχε πολύ μεγάλη απηχηση. Μπορώ να σας πω ότι ήδη από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας έγινε αποδεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό. Η παροχή εκ μέρους μας του εργοθεραπευτή νομίζω ότι θα δώσει λύσεις στο ΚΕΦΙΑ. Έχουμε μία καλή συνεργασία στο σχεδιασμό και στην πραγματοποίηση με το νοσοκομείο μας ημερίδων και ιατρικών συνεδρίων”, τα οποία έλαβαν χώρα το καλοκαίρι, εκφράζοντας την ελπίδα, μέσα από αυτή τη συνεργασία να πραγματοποιηθούν ακόμη περισσότερα φέτος.

Επόμενος στόχος η ΜΑΦ

Το λόγο επίσης πήρε, ο Διοικητής Ιατρικής Υπηρεσίας, κ. Ευάγγελος Πανοηλίας, ευχαριστώντας από καρδιάς όλους τους συνεργάτες του, οι οποίοι “δίνουν καθημερινό αγώνα και κατορθώνουν να σηκώσουν αυτό το βάρος που λέγεται νοσοκομείο στις πλάτες τους και ανταποκρινόμαστε αρκετά καλά”, ανάγοντας το Γ.Ν. Σύρου, σε ένα από τα καλύτερα μικρά νοσοκομεία πανελληνίως, όπως τόνισε, ένα επίτευγμα, που “βασίζεται στον ηρωισμό των ανθρώπων που το στελεχώνουν, οι οποίοι πολλές φορές δε γνωρίζουν όρια”.

Παράλληλα αναγνώρισε τη σημαντική βοήθεια, εκ μέρους των συλλόγων, που στηρίζουν το νοσοκομείο, τονίζοντας ότι πρόκειται για δομές που πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν και να υποστηρίζονται.

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος διότι φέτος, ένας αγώνας, τουλάχιστον μίας εικοσαετίας μπορώ να πω σε καθημερινή βάση, το να έχουμε ένα πτητικό μέσο εδώ, επιτέλους έγινε πραγματικότητα”, ανέφερε, επισημαίνοντας την τεράστια συνεισφορά του, στις υπηρεσίες υγείας για όλους τους Κυκλαδίτες. “Πραγματικά σώζει ζωές, διότι ο χρόνος είναι εχθρός μας”, υπογράμμισε.

“Κάτι που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας που μεριμνήσαμε να αλλάξουμε τον οργανισμό να έχουμε δύο εντατικολόγους ως πυρήνα και να φτιάξουμε μία ΜΑΦ, για τα βαριά περιστατικά του νομού, αφού κάθε φορά η απάντηση από την Αθήνα είναι ότι δεν υπάρχει κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας και μένουν οι ασθενείς εδώ με ό,τι αυτό συνεπάγεται”.

Τέλος, ο κ. Πανοηλίας έκλεισε, προτρέποντας όλους “να είμαστε αισιόδοξοι, το νοσοκομείο της Σύρου έχει γερές βάσεις”.

Εκ μέρους των εργαζομένων, η πρόεδρος του Σωματείου, τόνισε τα κενά που ακόμη υφίστανται, αναγνωρίζοντας ωστόσο τις κινήσεις της πολιτείας και της Διοίκησης για την κάλυψή τους.