Απαιτείται μέριμνα για το “έργο” των μαθητών των Γυμνασίων της Σύρου στη θέση “Αστέρια”

Ξεθωριάζει... η εικαστική παρέμβαση

  • Πέμπτη, 5 Ιουλίου, 2018 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 6 Ιουλ. 2018 - 0:00

Το χρώμα και τη “ζωντάνια” του χάνει ο ήλιος των μαθητών των Γυμνασίων της Σύρου στη θέση “Αστέρια” στην Ερμούπολη, που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι προ δύο ετών με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριάς τους, με αποτέλεσμα να ξεθωριάζει η εικαστική παρέμβαση που “στόλιζε” το πιο ξεχωριστό σημείο της πόλης.

Το Λιμενικό Ταμείο Σύρου έχοντας δώσει τη συγκατάθεσή του για την εικαστική παρέμβαση των μαθητών, είχε ευνοήσει στην κατεύθυνση της αισθητικής αναβάθμισης ενός “τυφλού” τοίχου στην πολυσύχναστη – κατά τους καλοκαιρινούς μήνες – παραλία των “Αστεριών”.

Αν και το αρχικό αποτέλεσμα είχε αξιολογηθεί θετικά από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, όπως και των μελών της τοπικής κοινωνίας που με χαρά δέχθηκαν την πρόταση των παιδιών, ωστόσο, σήμερα, η εικόνα του “φωτεινού” ήλιου δίνει τη θέση της στις φθορές που προκάλεσαν ο χρόνος και οι καιρικές συνθήκες.

Δεδομένου ότι η θέση “Αστέρια” αποτελεί την πρώτη εικόνα των επισκεπτών του νησιού, κατά την άφιξή τους με τα πλοία, κρίνεται επιβεβλημένη η συντήρηση της εν λόγω παρέμβασης, ώστε να μην υποβαθμίζεται το γενικό “τοπίο”.

 

 

 

Ετικέτες: 

Σχόλια

Χρυσαφίδης Παύλος Πέμ, 5 Ιουλ. 2018 - 8:20

Ενα πεντοκιλο λευκη μπογια χρειαζεται !