Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θήρας, Μ. Ορφανός για το ζήτημα του υπερτουρισμού

  • Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, 2019 - 12:57

Σε παρατηρητές και «τροχονόμους» έχουν μετατραπεί οι Τοπικές Αρχές της Σαντορίνης, στο φαινόμενο του υπερτουρισμού του νησιού, παρακολουθώντας απλώς τους επαγγελματίες και τους κατοίκους  να βρίσκονται σε απόγνωση, κυρίως, τους καλοκαιρινούς μήνες.\

Αποκαλυπτική έκθεση της Ευρωπαϊκής Έκθεσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπερπληθώρα των τουριστών που κατακλύζουν το νησί και που επιβαρύνει και  καταστρέφει σε κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο το νησί.

Πρέπει άμεσα να σταματήσουμε να είμαστε παρατηρητές και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με μέτρα, προτάσεις και συνεργασίες.

Η εύκολη και βολική απάντηση ότι χρειάζεται η παρέμβαση του κεντρικού κράτους και ότι τα μέσα που διαθέτουν οι Τοπικές αρχές δεν επαρκούν, απλά διαιωνίζουν και μεγεθύνουν το πρόβλημα.

Η υπερπληθώρα των τουριστών δεν εξυπηρετεί κανέναν! Ούτε τους επαγγελματίες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν αλλά ούτε και τους κατοίκους που αντιμετωπίζουν μια μαρτυρική καθημερινότητα.

Οι Τοπικές Αρχές πρέπει να λάβουν τώρα, χθες, άμεσα μέτρα αλλά και να σχεδιάσουν στρατηγικές συνεργασίες για την μελλοντική οριστική λύση στο πρόβλημα.

Δεν είναι δυνατόν το 2019 να ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τους επισκέπτες  με υποδομές του 1980!
Δεν μπορούμε άλλο να αφήνουμε  τον παράδεισο να μετατρέπεται σε κόλαση!


Σχόλια

Kara Georgia Πέμ, 24 Ιαν. 2019 - 16:36

Στο δια ταύτα: Είναι διαθετημένος να σταματήσει την αδειοδότηση των νέων τουριστικών μονάδων για να προστατευτούν οι ήδη υπάρχουσες αλλά και η εικόνα του νησιού; ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ 2. Είναι διαθετημένος να τηρήσει ενα ανώτατο όριο στους επισκέπτες της κρουαζιέρας; ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ 3. Είναι διαθετημένος να σπάσει αυγά με τους μεγαλοεπιχειρηματίες που θέλουν να καταστρέψουν περιοχές του νησιού που μέχρι τώρα ήταν παρθένες; ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ 4. Αναφέρεται στις υποδομές, και καλά κάνει, αναγνωρίζει όμως οτι η Σαντορίνη έχει υπερτουρισμό; ή πιστέυει οτι δεν χρειάζεται να μπει φρένο στους εισερχόμενους τουρίστες αλλά χρειάζεται μόνο να γίνουν υποδομές; Διάβασε την έκθεση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που μιλάει για άυξηση τουριστών της τάξης του 40% μέσα σε δύο χρόνια. Τι θα κάνει; θα κατασκευάσει καινούργιους δρόμους με λεφτά του Δήμου; ποιός θα δώσει το χωράφι του με απαλλοτρίωση; ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ! ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ