Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας στη λιμενική ζώνη της πόλης

Ο “μεγάλος αδελφός” στο λιμάνι της Ερμούπολης

Τα πλέον προηγμένα συστήματα ασφαλείας κι ελέγχου αποκτά το λιμάνι της Ερμούπολης, καθώς σταδιακά αναπτύσσονται εργασίες εγκατάστασής του από την ανάδοχο εταιρεία.

Εκτός από την προετοιμασία του χώρου που θα λειτουργήσει ως κέντρο ελέγχου για το λιμάνι της Ερμούπολης και την κρουαζιέρα και ο οποίος “ντύνεται” σταδιακά με τον προβλεπόμενο εξοπλισμό, σε πλήρη πρόοδο βρίσκονται και οι επεμβάσεις μέσα στον χώρο αναμονής επιβατών και οχημάτων στο λιμάνι της πόλης.

Συγκεκριμένα, η βάση για την τοποθέτηση του εξοπλισμού που θα ελέγχει την είσοδο και την έξοδο των οχημάτων πριν την επιβίβαση και μετά την αποβίβασή τους και θα αποτυπώνει και θα καταγράφει πλήρως τις κινήσεις έχει ήδη δεχθεί τις κάμερες ασφαλείας, καθώς και τους φωτεινούς σηματοδότες, οι οποίοι θα ρυθμίζουν τη γενικότερη κίνηση, ενώ σε βασικά σημεία του εσωτερικού χώρου του λιμένα τοποθετούνται αρκετές μικρές κάμερες ελέγχου.

Οι εργασίες από τον ανάδοχο πραγματοποιούνται σε ώρες μη λειτουργίας του λιμένα και όταν δεν υπάρχει άφιξη ή αναχώρηση πλοίων, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως η τοποθέτηση των συστημάτων και του εξοπλισμού συνολικά θα απαιτήσει λίγους μήνες.

Υπενθυμίζεται πως το σχετικό έργο χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς χώρους με ποσό άνω του 1 εκ. ευρώ και υλοποιείται σε χώρο ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

 

 

 

 


Σχόλια

Πέτρος Αργυριάδης Σάβ, 23 Φεβ. 2019 - 7:36

Όλα ωραία και καλά και μπράβο που γίνονται τέτοια έργα που αποβλέπουν στην ασφάλεια των νομοταγών πολιτών, από την στιγμή όμως που όπως έχει προαναγγελθεί και από κρατικά και από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το εμπορικό λιμάνι θα μεταφερθεί σύντομα στην νέα θέση , στο καρνάγιο, προς τι όλα αυτά τα έξοδα που επιβαρύνουν τον κάθε φορολογούμενο ,που όπως ξέρουμε όλοι μας πλέον σε αυτή την χώρα είναι μόνο Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ! !