Παρουσίαση του προγράμματος του επίσημου αγώνα ελεύθερης κατάδυσης (Free Diving) “Authentic Big Blue” από τους διοργανωτές στους φορείς και το Δήμαρχο Αμοργού

Εξερεύνηση του αυθεντικού απέραντου γαλάζιου

Το πρόγραμμα του Επίσημου Αγώνα Ελεύθερης Καταδύσεως (Free Diving), που θα πραγματοποιηθεί στην Αμοργό, παρουσίασαν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης, στο χώρο συνεδριάσεων του Δήμου Αμοργού.

Μία ιδιαίτερα σημαντική αθλητική διοργάνωση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο νησί της Αμοργού, τον Σεπτέμβριο του 2017. Ο επίσημος αγώνας ελεύθερης κατάδυσης, ο οποίος πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμοργού και σε συνεργασία με το φορέα, που εκπροσωπεί τη Διεθνή Ομοσπονδία AIDA International στην Ελλάδα, AIDA Hellas, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον ΕΟΤ.

Αθλητισμός και καλό παραδοσιακό φαγητό

Στην εκδήλωση, την οποία προλόγισε ο Δήμαρχος Αμοργού, κ. Νικόλαος Φωστιέρης, παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του φορέα AIDA Hellas και πιστοποιημένο εκπαιδευτή ελεύθερης κατάδυσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων και Αθλημάτων Αλιείας, κ. Δημήτρη Κούμουλο και τον αντιπρόεδρο του φορέα και πιστοποιημένο εκπαιδευτή ελεύθερης κατάδυσης της AIDA International, κ. Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ο αγώνας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη θαλάσσια περιοχή, μεταξύ των βραχονησίδων Μικρό και Μεγάλο Βιόκαστρο, ανοικτά της παραλίας Αγία Άννα στην Αμοργό, καθώς το βάθος στο σημείο αγγίζει τα 160 μέτρα, που δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές να επιδιώξουν να σπάσουν το μέχρι στιγμής παγκόσμιο ρεκόρ.

Παράλληλα με τις αθλητικές εκδηλώσεις πρόκειται να διεξαχθεί στο νησί και event γαστρονομίας, για την ανάδειξη, τόσο της τοπικής κουζίνας, όσο και της μεσογειακής διατροφής εν γένει, το οποίο ανέλαβε να παρουσιάσει ενώπιων των φορέων της Αμοργού, ο κ. Ν. Νταβίτσιος.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του αγώνα ελεύθερης κατάδυσης, θα πραγματοποιηθούν επαιδευτικές ομιλίες για το άθλημα, αλλά και για αυτό της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, ένας κολυμβητικός αγώνας για παιδιά, καθώς και δράσεις πεζοπορίας, στο δίκτυο σηματοδοτημένων περιπατητικών διαδρομών της Αμοργού.

Πολλαπλά οφέλη σε τουριστικό

Σε δηλώσεις της στα τοπικά μέσα του νησιού, η εμπνεύστρια του αγώνα, κ. Βιβή Δρακά, σημειώνει πως ο αγώνας θα συμβάλλει στην επέκταση της τουριστικής σεζόν, δεδομένου, ότι η διοργάνωσή του γίνεται τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, καθώς θα μεγαλώνει και ο όγκος συμμετοχών, αλλά και των φίλων του αθλήματος, κάθε χρόνο.

Επίσης, σημαντικό όφελος θα αποκομίσει η Αμοργός και από τη διαφήμιση της διοργάνωσης, αφού οι διοργανωτές, φρόντισαν η εικόνα των αγώνων να μεταδοθεί σε πάνω από 40 χώρες του κόσμου, καθώς επίσης και στα ελληνικά κανάλια. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί και ντοκιμαντέρ διάρκειας περίπου 25 λεπτών.

Όπως επισημαίνει, η Αμοργός, έχει τη δυνατότητα να καταστεί παγκόσμιος προορισμός για καταδυτικό τουρισμό.

Σύμφωνα με την κ. Δρακά, δεδομένου, ότι αυτού του τύπου ο αγώνας δεν προσφέρεται για άμεση παρακολούθηση, ήλθε η ιδέα της πραγματοποίησης για το κοινό και ενός γαστρονομικού φεστιβάλ, έτσι ώστε την ίδια στιγμή να προωθηθεί και να τιμηθεί η τοπική αμοργιανή κουζίνα, με ποικίλες εκδηλώσεις σε όλο το εύρος του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό, προετοιμάζεται από την ομάδα διοργάνωσης η βιντεοσκόπηση, από την αρχή των προετοιμασιών έως και το τέλος της εκδήλωσης, του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής, καθώς αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Αμοργού, αλλά δεν έχει κινηματογραφηθεί ποτέ στο σύνολό της.

Όπως είχε γνωστοποιήσει η κ. Δρακά, οι διοργανωτές του αγώνα ελεύθερης κατάδυσης “Authentic Big Blue”, όπως θα ονομαστεί, έχουν έρθει σε επαφή με το Δήμαρχο, κ. Φωστέρη, ο οποίος πρόκειται να βοηθήσει, καθώς επίσης και του εμβληματικού, όπως τον χαρακτηρίζει, αρχιμάγειρα του πανηγυριού, κ. Βαγγέλη Μενδρινού, υπογραμμίζοντας, πως η προώθηση του βίντεο του πανηγυριού, θα αποτελέσει δυνατή διαφήμιση για το νησί.