Νέα σεζόν για τον Σ.Σ. Σύρου

Ο Σύλλογος Σκακιστών Σύρου επιστρέφει στις συνήθεις δραστηριότητές του για τη χειμερινή σαιζόν, όπως και το περασμένο έτος.

Η χρονιά αρχίζει δυναμικά, αρχικά με την έναρξη μαθημάτων το Σάββατο 12 Οκτώβρη 2013 και ώρες 17:00 – 20:00 για αρχάριους και προχωρημένους. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο εντευκτήριο του Σ.Σ. Σύρου (Σύλλογος Ηπειρωτών), επί της οδού Αφροδίτης 2, πάνω από το κατάστημα Παπουτσάκη.

Τη διδασκαλία θα επωμισθούν οι: Μιχάλης Κεραμιώτης και Ανδρέας Συμιγδαλάς, ενώ θα υπάρχει κι άλλο ένα τρίωρο μέσα στη βδομάδα για να διευκολυνθούν τα παιδιά που αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Σαββάτου. Το τρίωρο αυτό θα οριστεί μετά από συνεννόηση με τους μαθητές και πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμά τους.

Προς ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, ο Σ.Σ. Σύρου προχωρά σε αρχαιρεσίες των οποίων η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί εντός σύντομου χρονικού διαστήματος. Δικαίωμα συμμετοχής για το «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Σ.Σ.Σύρου που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες, καθώς και οι γονείς των οποίων τα παιδιά παρακολούθησαν τα μαθήματα του σωματείου το περασμένο έτος. Οι δηλώσεις υποψηφίων πραγματοποιούνται στο εντευκτήριο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Ο Σύλλογος Σκακιστών Σύρου μέσο της στήλης συγχαίρει το μέλος του Άγγελο Μωραΐτη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στην κατηγορία Αιγαιοπελαγιτων κάτω των 10 ετών, κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού 36ου Ikaros Open 2013. Πρόκειται για το τρίτο μετάλλιο που αποκομίζει ο νεαρός αθλητής τα τελευταία δύο χρόνια συμμετοχής του στους εν λόγω αγώνες.

Το μέλος του Σ.Σ. Σύρου Μιχάλης Κεραμιώτης θα δώσει το «παρών» ως διαιτητής στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ομάδων που θα λάβει χώρα στη Ρόδο το διάστημα 19-27 Οκτωβρίου 2013 στο Rodos Palace Hotel. Πρόκειται για μια διοργάνωση όπου θα συμμετέχουν όλα τα πρωτοκλασάτα ονόματα του παγκόσμιου σκακιστικού στερεώματος και αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το νησί της Ρόδου να προβληθεί παγκοσμίως. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση.