18ο κύπελλο υποβρύχιας αλιείας

 

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 18ο κύπελλο υποβρύχιας αλιείας, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γλαύκος με την επωνυμία “Αλκυόνη”.

  • Η περιοχή στην οποία έγινε ο αγώνας ήταν το Βαθύ στα Μέθανα, όπου είχε ξαναγίνει και το 2007. Αρχικά είχαν δηλώσει 45 συμμετοχές, όμως στον αγώνα πήραν μέρος 26 ομάδες απ' όλη την Ελλάδα, αλλά και μία από τη Ρωσία.
    Τα προγνωστικά του αγώνα ήθελαν να έχουν βρεθεί ελάχιστα μετρήσιμα ψάρια, είτε στα βαθιά είτε στα πολύ ρηχά. Την ημέρα του αγώνα επικρατούσε συννεφιά, με ασθενείς ανέμους και ασθενή βροχόπτωση.
    Ο αγώνας ξεκίνησε το πρωί στις 9:00 και είχε διάρκεια πέντε ώρες. Οι αθλητές που πήραν μέρος, μετά το τέλος του αγώνα, κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο όπου θα γινόταν η καταμέτρηση και το ζύγισμα των ψαριών. Από τις 26 ομάδες μόνο οι 15 ανέβασαν ψάρι στη ζυγαριά και από αυτές οι 11 (όπως και πέρσι) είχαν έγκυρα αλιεύματα.
    Το τέλος του ζυγίσματος ανέδειξε νικητές τους Κώστα Νταή – Σωτήρη Μαυρομμάτη με 9.000 βαθμούς, οι οποίοι πήραν και το κύπελλο περισσότερων έγκυρων ψαριών (4 ψάρια). Στη δεύτερη θέση με 8.195 βαθμούς βρέθηκαν οι αθλητές του Γλαύκου Ανδρέας Κωστανάσιος – Δημήτρης Γεραγάς παίρνοντας και το κύπελλο για το μεγαλύτερο ψάρι με το μοναδικό ροφό που βγήκε βάρους 4.965 g, ενώ τρίτοι ήρθαν οι Ηλίας Ζαρωτιάδης – Βασίλης Γκαρούτσος με 7.910 βαθμούς κερδίζοντας παράλληλα και το κύπελλο Νέων του ΠΣΑΥΚ.

18ο χειμερινό Κύπελλο υποβρύχιας αλιείας “Αλκυόνη 2013”

Θέση Όνομα Ομάδας Ονόματα Αθλητών Ψάρια Σύνολο Βαθμών

1 ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ Νταής Κώστας - Μαυρομμάτης Σωτήρης 4 9000

2 DALTON Κωστανάσιος Ανδρέας - Γεραγάς Δημήτρης 2 8195

3 ΚΟΛΛΗΤΟΙ Γκαρούτσος Βασίλης - Ζαρωτιάδης Ηλίας 4 7910

Κύπελλο μεγαλύτερο ψαριού Ανδρέας Κωνστανάσιος – Δημήτρης Γεραγάς (Ροφός 4.956 gr)

Κύπελλο περισσοτέρων ψαριών Κώστας Νταής – Σωτήρης Μαυρμάτης (4 ψάρια)

Κύπελλο νέων ΠΣΑΥΚ Βασίλης Γκαρούτσος – Ηλίας Ζαρωτιάδης

Νέα μεγάλη επιτυχία του Ν.Ο. Σύρου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 2ος Πανελλήνιος διασυλλογικός αγώνας υποβρύχιας σκοποβολής. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο “Ναυτίλος”, στη Βέροια. Οι καλύτεροι αθλητές απ' όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στην Βέροια το διήμερο των αγώνων και έδωσαν ένα πραγματικά ιδιαίτερο χρώμα στην πόλη. Στον αγώνα πήραν μέρος και αθλητές του Ν.Ο. Σύρου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Ο Γιώργος Δούναβης και ο Νίκος Παπαφωτίου τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομαδικού και με βάση τον ανταγωνισμό που υπήρχε, η θέση αυτή είναι ιδιαίτερα τιμητική, αφού όπως αναφέραμε παραπάνω, στον αγώνα πήραν μέρος οι καλύτεροι αθλητές απ' όλη την Ελλάδα. Οι Συριανοί απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι βρίσκονται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και κράτησαν για ακόμη μια φορά τη σημαία του ομίλου ψηλά.