Αγιασμός υδάτων και σκαφών στον Αγ. Στέφανο - Επισκεψη στη Γυάρο

  • Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2014 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 23 Ιουν. 2014 - 7:30
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Δεύτερη ημέρα της παρουσίας των φουσκωτών σκαφών στο νησί της Σύρου, με τα πληρώματα τους να βάζουν αρχικώς πλώρη για την μικρή εκκλησία του Αγίου Στεφάνου και στη συνέχεια για το ιστορικό νησί της Γυάρου.

Στο Άγιο Στέφανο πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων, με τα σκάφη να σαλπάρουν για την Γυάρο, όπου είχαν μία πρώτη αλλά ουσιαστική επαφή με ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Τα πληρώματα των σκαφών επισκέφθηκαν τα ιστορικά κτίρια των φυλακών, τα οποία συνδέονται με κορυφαία γεγονότα των πολιτικών εξελίξεων της χώρας τον προηγούμενο αιώνα, ορίζοντας τον μικρό αυτό βράχο του Αιγαίου ως ένα μαρτυρικό ιστορικό τόπο.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να αισθανθούν τη μέγιστη ιστορική αξία του νησιού, που γίνεται άμεσα αντιληπτή, συνεπαίρνοντας με την βαριά υποβλητικότητα της σιωπής και της βαριάς κληρονομιάς, από την πρώτη στιγμή της άφιξης.

Η επίσκεψη αυτή υπήρξε ένα ακόμα αξιέπαινο δείγμα της άριστης διοργάνωσης του Ομίλου της Σύρου, που παρουσίασε με τον καλύτερο τρόπο τις εναλλακτικές προτάσεις της επιλογής της Σύρου ως τόπου προορισμού.