Η ομάδα της Πάρου επικράτησε 1-3 του Α.Ο. Μυκόνου στον τελικό της Κ18

Άξιος πρωταθλητής ο Α.Ο. Πάρου

Ο Α.Ο. Πάρου σε ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου επικράτησε με 1-3 του Α.Ο. Μυκόνου και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα στην κατηγορία Κ18. Ο τελικός της κατηγορίας πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων παρουσία αρκετών φίλων τόσο του Α.Ο. Πάρου όσο και του Α.Ο. Μυκόνου.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης ήταν όπως αναφέρουμε παραπάνω ένα ματς, διαφήμιση αφού και οι δύο ομάδες έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την άριστη κατάρτισή τους και την πολύ καλή αγωνιστική τους παρουσία. Ταυτόχρονα τόσο ο Α.Ο. Πάρου όσο και ο Α.Ο. Μυκόνου έπαιξαν και παρουσίασαν το καλύτερο τους πρόσωπο προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους φίλους του ποδοσφαίρου.

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην μπήκε γκολ, όμως και οι δύο ομάδες είχαν τις δικές τους στιγμές με τους τερματοφύλακες να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Στο δεύτερο η εικόνα του αγώνα άλλαξε προς το καλύτερο, αφού στην πρώτη φάση (47΄) ο Α.Ο. Μυκόνου κέρδισε πέναλτι που μετατράπηκε σε γκολ από τον Κάνιουρα. Η συνέχεια ανήκει στον Α.Ο. Πάρου, αφού οι τυπικά φιλοξενούμενοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με από 10 λεπτά έφεραν με τον Καραφυλλάκη το ματς στα ίσα. Η αποβολή του Μπομπάι στο 79’ έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συνέχεια αφού η Πάρος εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και με δύο γκολ στη συνέχεια νίκησε με 1-3 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα για τη σεζόν 2018-19.

 

 

 

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ του τελικού

 

1' σε κόρνερ έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο ο Μπουρντέρης στο σουτ του Τάσσου Σαρρή.

5’ ο Γκέτσι με σουτ έπειτα την κεφαλιά πάσα του Σκιαδά δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ αφού η ενέργειά του δεν βρήκε στόχο, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

11’ δύσκολα ο Χανιώτης στη σέντρα του Καλογερά.

13’ με διπλή προσπάθεια ο Μπορντένης στο σουτ του Γκέτσι από πλεονεκτική θέση.

19’ το σουτ του Χίσκα βρήκε σε σώματα αμυντικών και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

23’ σε κόρνερ ο Μπουρντένη στο σουτ του Χίσκα μέσα από την περιοχή. Ο γκολκίπερ.

34’ ο Κάνιουρας μετά από ωραία ατομική ενέργεια βρέθηκε σε θέση για σουτ, όμως ο Μπουρντένης έδιωξε με τις γροθιές σε κόρνερ.

44’ ο Καλογεράς μετά από σέντρα του Μπομπάι, επιχείρησε σουτ όμως ο Χανιώτης έδιωξε σε κόρνερ.

45’ δύσκολα ο Μπουρντένης στο σουτ του Τάσου Σαρρή.

47’ στην πρώτη ενέργεια μέσα στην περιοχή του Α.Ο. Πάρου στο δεύτερος μέρος, ο  Κάνιουρας ανατράπηκε και ο «άρχοντας του αγώνα» έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα.

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο  ίδιος με τον Α.Ο. Μυκόνου να ανοίγει το σκορ κάνοντας το 1-0.

54’ ο Καραφυλλάκης πιο ψηλά από όλους πήρε την κεφαλιά μπροστά από τον Μπορντένη έπειτα το φάουλ του Χίσκα και έφερε το ματς στα ίσα 1-1.

57’ στα σώματα η μπάλα μετά το σουτ του Γκιόκα και πέρασε σε κόρνερ.

58’ ο Χίσκα βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή, ζήτησε πέναλτι όμως ο διαιτητής ήταν κοντά και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

68’ ο Μπουρντένης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα στο σουτ του Πάπα.

74’ ο Χανιώτης χωρίς πρόβλημα στο σουτ του Δάρα.

79’ ο Μπομπάι μετά το σκληρό μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου πάνω στον Καραφυλάκκη αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και πήρε πρόωρα το δρόμο προς τα αποδυτήρια αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

84’ ο χωρίς πρόβλημα ο Μπουρντένης στο σουτ του Λουκή.

88’ ο Χίσκα με πολύ ωραίο συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπουρντένη και ο Α.Ο. Πάρου ολοκλήρωσε την ολική ανατροπή κάνοντας το 1-2.

90’ ο Τ. Σαρρής προσπάθησε να βγάλει σέντρα η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ισάι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι.

91’ ο Καραφυλλάκης νίκησε από τα έντεκα βήματα τον Μπουρντένη για να διαμορφώσει το τελικό 1-3 και τον Α.Ο. Πάρου να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια ομάδα στην κατηγορία Κ18.  

Διαιτητής ο Καλόγερας με βοηθούς τους Αρμακόλα και Μουτάφη.

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Μάκης Πούλος) Μπουρντένης, Μιχίλι, Πάπα, Αχμετάι, (89' Θεοχάρης), Τσάνης, Μπαϊρακτάρι (77' Χότζα), Καλογεράς, Ξυδάκης (59' Ισάι), Δάρας, Κάνιουρας, Μπομπάι.

ΑΟ ΠΑΡΟΥ (Δημήτρης Τριανταφυλλάκος) Χανιώτης, Πάπα, Λουκής (90+4 Χερουβείμ), Μπέτσα, Καραφυλλάκης, Γκέτσι, Σγουράτι, Σκιαδάς (85' Σαρρής Ι.), Σαρρής Α. (90+3 Τσαντάνης), Γκιόκα, Χίσκα.