Ηλίας Λάππας και Γιώργος Βελέντζας επικράτησαν με 2-1 στον τελικό απέναντι στην ομάδα του Περρή - Μάρκου και κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Beach Volley της Βάρης

Κάθε χρόνο και πιο εντυπωσιακό

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 4ο βαθμολογούμενο τουρνουά Beach Volley στην παραλία της Βάρης. Οι διοργανωτές - εθελοντές έδωσαν για ακόμη μια χρονιά τον καλύτερό τους εαυτό και έβγαλαν εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο ένα τουρνουά το οποίο είχε υψηλές απαιτήσεις. 27 ομάδες πήραν μέρος στο τουρνουά και από την Τετάρτη που ξεκίνησαν τα προκριματικά έως και την Κυριακή με τη διεξαγωγή του τελικού δόθηκαν συνολικά 42 παιχνίδια.

Το τουρνουά αυτό έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, αφού τα παιχνίδι που έγιναν σε μικρό και μεγάλο τελικό ήταν αμφίρροπα και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Αρχικά στον μικρό τελικό ο Ανδρέας Έλμερερ και ο Μανώλης Σαγκινέτος επικράτησαν με 2-1 σετ της ομάδας του Πέτρου Πάπιτση και του Μάρκου Πρίντεζη. Οι τριταθλητές μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν σχετικά εύκολα το πρώτο σετ. Στη συνέχεια ο Πάπιτσης με τον Πρίντεζη ανέβασαν την απόδοσή τους και έφεραν το ματς στα ίσα και οδήγησαν το παιχνίδι σε τάι μπρέικ.

Στο έξτρα σετ όλα έδειχναν πως ο Έλμερερ με τον Σαγκινέτο θα έφταναν σε μία εύκολη επικράτηση όμως προ το τέλος τους τάι μπρέικ το ματς έγινε ντέρμπι με το παιχνίδι να κρίνεται σε λεπτομέρειες.

Ο κόσμος μετά το τέλος του μικρού τελικού χειροκρότησε και τους τέσσερις αθλητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν, αλλά και το θέαμα που πρόσφεραν.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο μεγάλος τελικός με τις δύο ομάδες κατά τη διάρκεια του τουρνουά να δείχνουν την δύναμή τους. Στον τελικό έφτασε η ομάδα του Ηλία Λάππα με τον Γιώργο Βελέντζα και ο Γιώργος Περρής με τον Αργύρη Μάρκου. Οι μεν πρώτοι δεν είχαν χάσει σετ στα παιχνίδια που έδωσαν οι δεύτεροι είχαν χάσει μόλις ένα.

Αυτό έδειχνε πως ο τελικός θα ήταν συναρπαστικός και αμφίρροπος. Πράγματι ο τελικός είχε πλούσιο θέαμα, εντυπωσιακές φάσεις, δύσκολες επιθέσεις και άμυνες. Η πείρα όμως του Ηλία Λάππα και η εκρηκτικότητα του Γιώργου Βελέντζα ήταν αυτά που χάρισαν στους παίκτες του Φοίνικα την νίκη και την πρώτη θέση του τουρνουά. Από την πλευρά τους Περρής και Μάρκου προσπάθησαν να κάνουν ουσιαστικά την έκπληξη, όμως η υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν στο δεύτερο σετ - όπου και ισοφάρισαν το παιχνίδι κάνοντας το 1-1 - τους επηρέασε αρνητικά και στο τάι μπρέικ δεν είχαν καμία τύχη, αφού Λάππας και Βελέντζας πήραν εύκολα το σετ και τη νίκη.

"Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την προσπάθεια που κατέβαλαν"

Ο Ηλίας Λάππας μετά τη μεγάλη του επιτυχία και την κατάκτηση της νίκης στο τελικό του 4ου βαθμολογούμενου τουρνουά Beach Volley με συμπαίκτη τον Γιώργο Βελέντζα, μίλησε στην κάμερα της Κοινής Γνώμης, για τη νίκη στον τελικό, τον Φοίνικα και τις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει για την παραμονή του για 5η χρονιά στο "Πειρατικό".

Αρχικά ο αρχηγός του Φοίνικα στο περσινό πρωτάθλημα της Volleyleague είπε για τη νίκη στον τελικό. "Για άλλη μία χρόνια τα πάντα ήταν πολύ ωραία, τα παιδιά είχαν φροντίσει για όλα και υπήρχε μεγάλη οργάνωση. Από το πρωί έως το βράδυ τα παιδιά που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση έτρεχαν από το πρωί έως το βράδυ, χωρίς να είναι επαγγελματίες, διοργάνωσαν μία πάρα πολύ καλή εκδήλωση. Σ' αυτά τα παιδιά πρέπει να δοθούν όλα τα συγχαρητήρια που για ακόμη μια χρονιά καταφέρνουν να διοργανώσουν ένα πολύ ωραίο τουρνουά. Επίσης, ο κόσμος ήρθε γέμισε τις κερκίδες και τους γύρο χώρους του γηπέδου και τίμησαν με την παρουσία τους το τουρνουά αυτό κι έδειξαν συγχρόνως να το διασκεδάζουν και να περνούν καλά. Τώρα για τη δική μας νίκη την αφιερώνω στον συμπαίκτη μου τον Γιώργο Βελέντζα ο οποίος την ήθελε τόσο πολύ και ελπίζω και του χρόνου να ήμαστε εδώ και να πάρουμε ξανά το κύπελλο".

Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Λεονταρίτης κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του σου ευχήθηκε αυτό το κύπελλο να είναι η αρχή για φέτος και να γνωρίσεις νέες επιτυχίες με την ομάδα του Φοίνικα. Γνωρίζω ότι έχεις ξεκινήσει τις συζητήσεις της ανανέωσης της συνεργασίας σου με το "Πειρατικό" θα ήθελα να μου πεις σε πιο σημείο βρίσκεται κι αν θέλεις να συνεχίσεις κι εσύ βέβαια στην ομάδα της Σύρου.

"Ακόμη δεν έχω συμφωνήσει με την ομάδα, βέβαια έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις ώστε να δούμε αν βρεθεί η "χρυσή τομή" και τη νέα χρονιά να βρίσκονται στην ομάδα. Βρίσκομαι στη Σύρο ήδη τέσσερα χρόνια, έχω αγαπήσει την ομάδα του Φοίνικα και θα ήθελα να παραμείνω στο νησί κι έτσι εύχομαι να καταλήξουμε κάπου και να συμφωνήσουμε".

 

Είσαι πολλά χρόνια στον χώρο του Βόλεϊ, έχεις μεγάλη εμπειρία και θα ήθελα να σε ρωτήσει, πως πραγματικά βλέπεις τη νέα σεζόν, μιας και πολλές ομάδες δείχνουν να αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες. Το ερχόμενο πρωτάθλημα της Volley League θα είναι ανταγωνιστικό όπως τα προηγούμενα και επίσης, θα ξεπεράσουν οι ομάδες τις δυσκολίες ώστε να δημιουργήσουν ανταγωνιστικά σύνολα;

"Οι μέρες είναι πολύ δύσκολες και προβλήματα αντιμετωπίζει όλη η χώρα, οπότε μοιραία οι δυσκολίες πάνε και στο άθλημα του βόλεϊ. Παρόλα αυτά όμως σε σχέση με παλαιότερες χρονιές, νομίζω ότι φέτος θα είναι καλύτερα τα πράγματα, γιατί τα σωματεία πάνε έως εκεί που μπορούν και δεν προσπαθούν να ξεπεράσουν τα μπάτζετ που έχουν και προσπαθούν να είναι πιστεύω σωστοί. Έτσι με τον τρόπο αυτόν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τους αθλητές και τις υποχρεώσεις τους. Αυτό άλλωστε είναι το σωστό και αυτό πρέπει να κάνουν. Το να πάρεις έναν τίτλο ή να πετύχεις κάτι πολύ καλό, όμως να το διαλύσεις την επόμενη χρονιά δεν μετρά η επιτυχία που γνώρισες. Το σημαντικό είναι να έχεις μία πορεία κι αυτό κάνει και ο Φοίνικας Σύρου, που το δείχνει με τον καλύτερο τρόπο, έχοντας μία σταθερή πορεία και έτσι θα πρέπει να συνεχίσει. Οι παράγοντες του Φοίνικα κάνουν πολύ καλή δουλειά, κρατούν την ομάδα σωστή χωρίς χρέη κι αυτό πρέπει να γίνει και τα επόμενα χρόνια".

"Κάθε χρόνο αποκτούμε όλο και περισσότερη εμπειρία"

Οι υπεύθυνοι κι αυτοί που έτρεξαν το τουρνουά στη Βάρη ήταν οι: Πέτρος Πάπιτσης και Στέφανος Παλαιολόγος. Βέβαια, δεν ήταν μόνοι αλλά είχαν μία ομάδα υποστηρικτών που ανά πάσα στιγμή φώναζε παρών και προσπαθούσαν όλοι μαζί να καλύψουν όλα τα θέματα κι ότι προέκυπτε στην πορεία. Το 4ο βαθμολογούμενο τουρνουά στην παραλία της Βάρης γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ο κόσμος ήταν εκεί γέμισε την εξέδρα που είχε στηθεί, αλλά και περιμετρικά του γηπέδου οι χώροι είχαν καταληφθεί από φίλους των αθλητών, αλλά και του αθλήματος.

Ο Στέφανος Παλαιολόγος αρχικά μίλησε για την διοργάνωση και την επιτυχία που γνώρισε. "Για ακόμη μια φορά ολοκληρώσαμε θεωρώ με μεγάλη επιτυχία, πήραν μέρος 27 ομάδες και ο αριθμός των ομάδων ήταν ικανοποιητικός, δεδομένου ότι πέρσι αγωνίστηκαν 28 ομάδες. Τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών μας πήγαν λίγο πίσω στον προγραμματισμό, όμως με τη βοήθεια των παιδιών τα καταφέραμε και βγάλαμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο το τουρνουά. Από την Τετάρτη έως την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν 42 παιχνίδια, όπου τα περισσότερα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Τέλος καλό όλα καλά και πάμε για την επόμενη σεζόν".

Από την πλευρά του ο Πέτρος Πάπιτσης μίλησε για τον κόσμο που βρέθηκε στην παραλία της Βάρης, καθώς και η εξέδρα ήταν γεμάτη.

"Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους αθλητές και τον κόσμο στηρίζει αυτήν την προσπάθεια και για ακόμη μια χρονιά ήταν κοντά μας. Ο κόσμος πιστεύω ότι ευχαριστήθηκε τους αγώνες, γιατί το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό, αλλά και οργανωτικά όλα πήγαν πολύ καλά. Κάθε χρόνο ανεβάζουμε τον πήχη υψηλότερα και έτσι κι από την πλευρά μας είμαστε ικανοποιημένοι. Ο κόσμος όλες αυτές τις μέρες ήταν κοντά μας με αποκορύφωμα τον ημιτελικό και τελικό του τουρνουά που γέμισε την εξέδρα αλλά και όλους τους χώρους γύρο από το γήπεδο. Αυτό για εμάς ήταν και η καλύτερη ανταμοιβή, αφού όλοι έμειναν ευχαριστημένοι κι αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Θέλω σ' αυτό το σημείο να ευχαριστήσω το Δήμο, την Περιφέρεια, τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Η Παναχραντος" και όλα τα παιδιά που για πέντε ημέρες ήταν κοντά μας και δούλεψαν αφιλοκερδώς για να στηθεί όλη αυτή η διοργάνωση. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς που πάντα στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια".

Το τέταρτο βαθμολογούμενο τουρνουά αποτελεί παρελθόν, οπότε ξεκινούν οι προετοιμασίες για το πέμπτο;

Σ.Π. "Έχοντας αυτήν την εμπειρία έως τώρα, ελπίζουμε το πέμπτο τουρνουά να μπορέσει να προγραμματιστεί ακόμη πιο νωρίς, ώστε ο κόσμος να το μάθει έγκαιρα για να έχουμε περισσότερες συμμετοχές και μέρες. Ελπίζω οι χορηγοί να είναι και πάλι κοντά μας γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μόνοι μας".

Σας στήριξαν φέτος χορηγοί, ήταν δίπλα σας σ' αυτήν την προσπάθεια;

Π.Π. "Ήταν και φέτος δίπλα μας. καθώς γνωρίζουν ότι γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια. Κάποιοι έδωσαν χρήματα και κάποιοι πρόσφεραν κάποια δώρα που κληρώθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά τον τελικό".

 

Ετικέτες: