Ετοιμάζεται νέο σχήμα με το παλαιό φθαρμένο και αποτυχημένο πολιτικό πρόσωπο

  • Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, 2014 - 06:10

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο τόπος και ο λαός βρίσκεται σε δεινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση και οι κίνδυνοι για μια επιδείνωση με απρόβλεπτες συνέπειες εξακολουθούν να υπάρχουν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες φτάσαμε 4 μήνες περίπου πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ήδη ξεκίνησαν οι γνωστές ζυμώσεις, τα μαγειρεία και οι κυοφορίες, για την διεκδίκηση του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης.

Το παλαιό κουρασμένο, φθαρμένο και αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό του Δήμου, επιδιώκει να επιβιώσει και να συνεχίσει να κατευθύνει τις τύχες του Δήμου και του νησιού μας, παρότι έδωσε εξετάσεις τα τελευταία χρόνια και απέτυχε οικτρά κατά γενική ομολογία και παραδοχή. Βέβαια έγιναν κάποια μικροέργα, όμως κανένα από τα καυτά και χρονίζοντα προβλήματα για το Δήμο μας και τον Δημότη μας δεν λύθηκαν.

Το κυκλοφοριακό πνίγει την πόλη μας, το ακτοπλοϊκό βρίσκεται στο μαύρο χάλι του, η μαρίνα Σύρου αποδείχθηκε ένα μεγάλο φιάσκο, η Πολεοδομική μελέτη πάει περίπατο, η υπόθεση χρηματοδότησης του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου και η Γ΄ φάση του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης έχουν ξεχαστεί, το Στάδιο έμεινε όνειρο θερινής νυκτός, η επέκταση του Πανεπιστημίου δεν συζητείται καν, το Στάδιο Πευκακίων παραμένει η ντροπή του αθλητισμού στην πόλη μας, τα ταφικά μνημεία αργοπεθαίνουν, η υπόθεση του Καζίνου έχει φτάσει σε τραγικό αδιέξοδο και το λουκέτο έρχεται. Οι περιοχές των κατολισθήσεων Βούρλη, Δόξα, Λιβοχώρι έχουν πλέον ξεχαστεί, η ανάπλαση της παραλίας και η χωροταξική μελέτη του λιμανιού μας βρίσκονται στον αέρα και έχουμε μείνει με τις μελέτες στα χέρια. Ο θόλος του κολυμβητηρίου που μας κόστισε 400.000 € βρίσκεται σε κάποιες αποθήκες και ξεκουράζεται και η δαπάνη προμήθειάς του πήγε στον βρόντο. Από την άλλη πάλι οι ανείσπρακτες οφειλές προς τον Δήμο αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια € περίπου και η ακίνητη περιουσία του Δήμου μας έχει μείνει ανεκμετάλλευτη. Το τουριστικό μερίδιο του νησιού μας μειώθηκε σε διψήφιο ποσοστό σε σχέση με το παρελθόν, όταν τα γύρω νησιά παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση. Η γενική καθίζηση και υποβάθμιση του νησιού μας σε όλους τους τομείς είναι ολοφάνερη και αποκαρδιωτική, παράλληλα είναι γνωστό ότι διενεργείται έλεγχος και γίνονται δικαστικές ανακρίσεις για κακή διαχείριση και διασπάθιση χρημάτων, που ακόμα και αν δεν οδηγήσουν σε ποινικές δίκες, η πολιτική ευθύνη παραμένει τεράστια και δεν συγχωρείται με τίποτα.

-1 -

Το γενικό κλίμα είναι αγωνία για το αύριο και απελπισία για το σήμερα. Είναι θετικό ότι ο κ. Δήμαρχος κατάλαβε ότι, δεν τον παίρνει μια εκ νέου διεκδίκηση της Δημαρχίας. Το ίδιο φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί και ο αρχηγός της μειοψηφίας κ. Γ. Πάπιτσης, ο οποίος στο μεγαλύτερο διάστημα της δημοτικής του θητείας αναλώθηκε σε επιθέσεις και διενέξεις, για την όλη πολιτική διαχείριση του Δημάρχου κ. Γ. Δεκαβάλλα. Επειδή όμως είναι φανερό, ότι οι πιο πάνω κατά τα λοιπά ομοϊδεάτες και ομόφρονες δεν θέλουν να αποχωρήσουν από τα δρώμενα, φαίνεται ότι προωθούν ένα νέο δημοτικό σύμβουλο από την παράταξη του κ. Δεκαβάλλα, ώστε να ηγηθεί εκείνος σαν Δήμαρχος και οι υπόλοιποι εμφανώς ή και αφανώς να συνεχίσουν να ελέγχουν και να κατευθύνουν τις τύχες του Δήμου μας. Θα προσπαθήσουν λοιπόν με το παλιό υλικό της αποτυχίας, της κατεδάφισης και της συμφοράς του νησιού μας να φτιάξουν ένα νέο συνδυασμό, δήθεν αγνό, δήθεν νέο, δήθεν άφθαρτο, όπου θα ενώσουν και τις δικές τους σοφίες και εμπειρίες για να μας ξανασώσουν ή να μας αποτελειώσουν.

Ε! όχι κύριοι, επιτέλους αυτά τα κόλπα και τα μαγειρεία τα παλαιοκομματικά να τελειώσουν. Να ζητήσετε συγγνώμη από τον λαό για την ταλαιπωρία του και τα δεινά του και να πάτε στα σπιτάκια σας, αφού ότι ήταν να δώσετε καλό ή κακό το δώσατε. Παραδώστε την σκυτάλη σε νέους άφθαρτους και δημιουργικούς ανθρώπους, να πάρουν τα ηνία, τις ευθύνες και την τύχη του τόπου και του μέλλοντός του στα χέρια τους, να ανασκουμπωθούν και να δουλέψουν για να καθαρίσουν τα ερείπια που συσσωρεύσατε εσείς τόσα χρόνια, για να περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν.

Χρειάζεται νέα δημοτική αρχή να ελέγξει το παρελθόν και να χαράξει ένα καινούργιο μέλλον. Η αυλαία πρέπει να πέσει και να τελειώνουμε μαζί σας. Βέβαια τελικός κριτής σε όλα και για όλα είναι ο λαός, που όμως καταλαβαίνει και αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα. Καλή Φώτιση.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

ΚΩΝ. ΔΑΦΝΑΣ