Επιστολή του πρώην δημοτικού συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Δαφνά

"Αξίζει και δικαιούται να επανεκλεγεί"

  • Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, 2018 - 06:21

Επειδή δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου, αλλά να λέω ξάστερες και παστρικές κουβέντες μπαίνω αμέσως στο θέμα.

Εννοώ τον κ. Γ. Μαραγκό, το νυν Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης. Δεν θέλω να μειώσω κανέναν από αυτούς που ακούγονται μέχρι τώρα ως υποψήφιοι Δήμαρχοι του νησιού μας. Εκτιμώ την αξία τους, τις ικανότητές τους και την θέλησή τους για προσφορά στα κοινά. Επίσης μακριά από εμένα του να πω ότι ο νυν Δήμαρχος είναι ο τέλειος και ο αλάνθαστος, τέτοιοι δεν υπήρξαν ποτέ, ούτε θα υπάρξουν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Και δεν μπορώ επίσης να πω ότι έκανε τα πάντα στο διάστημα της μέχρι τώρα θητείας του. Και δεν είναι δυνατόν να απαιτούμε από κανέναν αυτά που δεν έγιναν σε είκοσι και τριάντα χρόνια να γίνουν σε μια τετραετία. Όμως έκανε πολλά και έχει να επιδείξει ένα σημαντικό και αξιοπρόσεκτο έργο.

Κάθε καλόπιστος άνθρωπος θα πρέπει να παραδεχθεί ότι είναι δυναμικός, διεκδικητικός, ασυμβίβαστος σε μικροσυμφέροντα, έχει όραμα για τον τόπο του, είναι νέος και έχει όρεξη για δουλειά και ξέρει να αγωνίζεται, να μάχεται, να διεκδικεί και να κερδίζει.

Έτσι κρίσιμα και χρονίζοντα προβλήματα του τόπου μας βρήκαν την λύση τους ή προχωρούν προς την σωστή κατεύθυνση, χάριν στις επίμονες, μεθοδικές και αποφασιστικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής με αποτέλεσμα σήμερα πλέον να πνέει άνεμος αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον του νησιού μας, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε όλοι μας.

Καλύτερα όμως να αφήσουμε να μιλήσει το έργο του, διότι ο κάθε ένας θα μπορούσε να πει ότι αυτά που λέω πιο πάνω είναι προσωπικές απόψεις, αστήρικτες, λόγια και ευχολόγια :

  • Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου,

  • Ξεκίνησε το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου μας,

  • Υλοποιήθηκε πρόσφατα το έργο της ανάπλασης της πλατείας του Φοίνικα,

  • Υλοποιείται το έργο της επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου Βάρης και ανέγερσης νέου νηπιαγωγείου,

  • Πριν δύο χρόνια υλοποιήθηκαν τα έργα της ανάπλασης της παραλίας της Ερμούπολης,

  • Πριν δυόμιση χρόνια υλοποιήθηκε και παραδόθηκε στα παιδιά της περιοχής η παιδική χαρά Πευκακίων,

  • Εγκρίθηκε πρόσφατα η χρηματοδότηση του έργου : «Συλλογή, μεταφορά και επεξεργασία λυμάτων Βάρης και Μέγα Γυαλού και η αύξηση της δυναμικότητας του Βιολογικού Ερμούπολης»,

  • Εντός των ημερών ανακοινώνεται η χρηματοδότηση του έργου «Δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη θέση ΚΟΡΑΚΙ,

  • Εντάχθηκε το κοιμητήριο Αγ. Γεωργίου στα σημαντικά νεκροταφεία της Ευρώπης,

  • Σε διαδικασία έγκρισης από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας βρίσκεται το Master Plan του λιμένα Ερμούπολης,

  • Πρόσφατα υπεγράφη η χρηματοδότηση του νέου εμπορικού λιμένα Ερμούπολης στη θέση Καρνάγιο,

  • Στο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται το έργο της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης Φοίνικα, Ποσειδωνίας, Αμπέλας, Βήσσα και Άδειατα,

  • Έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την οριστική επίλυση του προβλήματος της Πολεοδομικής μελέτης της Σύρου,

  • Πρόσφατα υπεγράφη η σύμβαση προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας των λιμενικών εγκαταστάσεων Σύρου,

  • Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού για το έργο της ανακατασκευής του Δημοτικού Σταδίου Πευκακίων,

  • Παράλληλα, εγκρίθηκε και η ανακατασκευή της Β΄ κλειστής αίθουσας του Αθλητικού Κέντρου «Δ. Βικέλας».

  • Μετά από πολλά χρόνια απραξίας προχωρά το σχέδιο αξιοποίησης του στρατοπέδου, προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης και της προοπτικής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου,

  • Στο θέμα του Νεωρίου ο Δήμος μας συνέβαλε θετικά στο μέρος που του αναλογεί για την εξυγίανση, σύμφωνα με τις θέσεις και τις απόψεις και των εργαζομένων και της εταιρείας.

  • Επίσης, αρχές του Ιουνίου 2018 μετά την αποφασιστική παρέμβαση της Δημοτικής μας αρχής πήρε τέλος η αδράνεια του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και των ακτοπλόων και συνδέθηκε το νησί μας, μετά από πολλά χρόνια με Κρήτη, με Θεσσαλονίκη και με Ραφήνα.

  • Δεν είναι ακόμα μικρό το γεγονός ότι επί της Δημαρχίας του, ομόφωνα η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου επέλεξε την Σύρο για έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής και τελευταία πρότεινε την ίδρυση νέου πανεπιστημιακού τμήματος στο νησί μας.

Υπάρχουν και άλλα έργα και δράσεις που έγιναν ή γίνονται και είναι αντιληπτά από τους συμπολίτες μας, ανέφερα κατά την γνώμη μου τα κυριότερα.

Φυσικά δεν μπορώ να αγνοήσω και την συμβολή σε ορισμένα από αυτά και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Παράλληλα στους τομείς Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού έγινε και γίνεται σημαντική δουλειά με πλήθος ποιοτικών εκδηλώσεων που προβάλλουν το νησί μας παντού, προσελκύουν επισκέπτες και εκτός των άλλων ενισχύουν και την εμπορική και την οικονομική ζωή του τόπου μας.

Και όλα αυτά έγιναν σε μία μόνο θητεία, παρά το γεγονός ότι οι πόροι και από το Κράτος και από την Ε.Ε. είναι δραματικά μειωμένοι σε σύγκριση με το παρελθόν.

Πιστεύω ότι οι Συριανοί ψηφοφόροι έχουν την άνεση του χρόνου να εκτιμήσουν όλα τα πιο πάνω και να σκεφτούν και να αποφασίσουν μακριά από κομματικές και μικροπολιτικές προτιμήσεις και τολμώ να πω και θρησκευτικές.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρέπει ο Συριανός λαός να είναι ενωμένος σαν μια γροθιά, με σύμπνοια, αλληλεγγύη, κατανόηση και συνεννόηση όλων μας.

Διότι το διακύβευμα είναι το αύριο του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας. Ας σκεφτούμε ψύχραιμα, ας σκεφτούμε νηφάλια, ας σκεφτούμε ώριμα.

Στην Δημοκρατία μας βέβαια, ο λαός πάντοτε έχει τον τελευταίο λόγο, αλλά και την ευθύνη των επιλογών του.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΦΝΑΣ

Πρώην Δημ. Σύμβουλος

Ετικέτες: