Ακυβέρνητο πλοίο με επταμελές πλήρωμα, ανοιχτά της Σύρου. Ένα εμπορικό πλοίο κοντά στο σημείο

Ακυβέρνητο πλοίο πλέει ανοιχτά της Σύρου

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σύρου, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μελίνα ΙΙ» με επταμελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το πλοίο δεν πραγματοποιούσε δρομολόγιο, ήταν κενό επιβατών και αγκυροβολημένο στην περιοχή της νήσου Ρήνειας Μυκόνου.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή έσπασαν οι κάβοι του, με συνέπεια να χτυπήσει μία από τις προπέλες και να τεθεί εκτός λειτουργίας η μία μηχανή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 8-9 και τοπικά 10 μπορφόρ που πνέουν στην περιοχή, είναι η κύρια αιτία, που το "Μελίνα ΙΙ" δεν είναι δυνατόν να οδηγηθεί, ελλείψει της μίας μηχανής, άνευ ρυμούλκησης σε λιμάνι.

Το πλοίο προς το παρόν θα παραμείνει στην ίδια θέση, καθώς στις 5 περίπου το απόγευμα θα καταφτάσει ρυμουλκό, το οποίο θα συνοδεύσει το πλοίο, ώστε να πλεύσει με ασφάλεια στο κοντινότερο λιμάνι.

Όλα τα μέλη του πληρώματος χαίρουν άκρας υγείας, ενώ εκτός από την βλάβη στη μία μηχανή, το "Μελίνα ΙΙ" δεν αντιμετωπίζει κανένα άλλο πρόβλημα.

Ακριβώς δίπλα του έχει σπεύσει και θα παραμείνει το εμπορικό SCL "ANDISA", σε περίπτωση που ενδεχομένως χρειαστεί η οποιαδήποτε παρέμβαση.

Σημειώνεται, πως το θέμα χειρίζεται ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας. Σε νεότερη εξέλιξη, θα υπάρξει ενημέρωση.