Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Μύκονο

  • Τετάρτη, 25 Μαρτίου, 2015 - 14:30

Με τη δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο ο θρησκευτικός και εθνικός εορτασμός της 25ης Μαρτίου, ο οποίος συμβολίζει την ομοψυχία, το ζήλο και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν οι πρόγονοί μας για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, τελέστηκε ανήμερα της Εθνικής επετείου επίσημη δοξολογία στην Ιερά Μονή της Παναγίας Τουρλιανής. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς Δέσποινα Πετρίδου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της Άνω Μεράς από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Στέλιο Μπρίγγο, το Δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς, την Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς, καθώς και μαθητές του Νηπιαγωγείου Άνω Μεράς.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Στέλιου Μπρίγγου

“Η 25η Μαρτίου είναι δεν μόνο μία ημέρα μνήμης. Αλλά η σηματοδότηση της συγχρονης Ιστορίας του Έθνους μας. Οι αγώνες των προγόνων μας άλλαξαν την ροή και την συμμαχία των τότε μεγάλων δυνάμεων και κατόρθωσαν το αδύνατο. Την απελευθέρωση ενός ατάκτου στράτου που πολεμούσε όμως για τα ιδανικά του την ελευθερια του την ψυχή του”.

Μήνυμα Δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά

“Σήμερα εκτός από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τη γιορτή της Ορθοδοξίας, επετειακά γιορτάζουμε και την επανάσταση που έφερε την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Μια ιστορική περίοδος που κρατά ζωντανή μέσα μας την Μαντώ Μαυρογένους, τον Φραγκιά Φαμέλη αλλά και τόσους άλλους Μυκονιάτες αγωνιστές. Κι αν σήμερα οι επαναστάσεις δείχνουν μακρινές, να τονίσω πως το ιστορικό παρελθόν μάς δίδαξε πως επανάσταση για τους πολιτικούς είναι η κάθε προσπάθεια μετασχηματισμού των θεσμών υπέρ της κοινωνίας, της προόδου, της δημοκρατίας. Για τους πολίτες, επανάσταση είναι κάθε προσπάθεια που θα τους οδηγήσει στην πολιτική συμμετοχή για να εκφράσουν τις διεκδικήσεις τους, χαράσσοντας νέους δρόμους και προοπτικές. Όλοι είμαστε ίσοι μπροστά σε αυτή την ευθύνη”!