Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου: Συμπαραστάτης στο δίκαιο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων

  • Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2015 - 12:25

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου, αφού έλαβε γνώση της υπό ημερομηνία 18/6/2015 έγγραφης διαμαρτυρίας του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, με θέμα την κατάργηση της ιατρικής εφημέρευσης ιατρών ειδικοτήτων στα Κέντρα Υγείας Αιγαίου.

Εκφράζει την αντίθεσή του στη λήψη κάθε μέτρου που υποβαθμίζει, πλήττει τον ευαίσθητο τομέα της υγείας και στερεί από τον πολίτη, τον κάτοικο του νησιού ή τον επισκέπτη του, την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών στα Κέντρα Υγείας όπως είναι και η  ιατρική εφημέρευση ιατρών ειδικοτήτων που δικαιούται να απολαμβάνει.

Τάσσεται υπέρ της ενδυνάμωσης της πλήρoυς στελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας, ως Μονάδων Παροχής Υπηρεσιών  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στα νησιά μας,  και της διατήρησης των ιατρών ειδικοτήτων εφημέρευσης  για την αντιμετώπιση όχι μόνο των χρόνιων προβλημάτων υγείας αλλά και των έκτακτων πολλών περιστατικών που εμφανίζονται σε τοπικό επίπεδο και χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας από τον εφημερεύοντα ειδικό ιατρό στα νησιά μας, ο οποίος θα παρέχει τις βοήθειες και την ειδική αγωγή που θα ορίσει για την προστασία και τη διασφάλιση της υγείας του ασθενή. 

Συμπαρίσταται στο δίκαιο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων που αποσκοπεί στην προάσπιση και διαφύλαξη του έννομου αγαθού της υγείας στα νησιά μας για το οποίο η Πολιτεία οφείλει να μεριμνά με τη λήψη των ειδικών μέτρων σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 21.  

Καλεί δε τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν άμεσα ώστε να μην στερηθούν οι κάτοικοι των νησιών μας, των ιατρικών υπηρεσιών εφημερευόντων ιατρών ειδικοτήτων, σε βάρος της υγείας ακόμη δε και της ζωής τους.