Αγενής συμπεριφορά που αναδεικνύει την ανάγκη κοινής τακτικής προς αναβάθμιση των τουριστικών περιοχών

Ανάγκη σχηματισμού κοινού μετώπου

Ακόμη ένα περιστατικό επίδειξης ανάρμοστης συμπεριφοράς, αυτή τη φορά στο παραλιακό μέτωπο της Αζολίμνου, εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Παρά την τοποθέτηση των ειδικών κολονακίων και της κίτρινης γραμμής στο οδόστρωμα, εκ μέρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, στο παραλιακό μέτωπο, αλλά και την εξεύρεση ενός επιπλέον μεγάλου χώρου στάθμευσης, πλησίον της παραλίας της Αζολίμνου, συνεχές είναι το φαινόμενο της στάθμευσης οχημάτων κατά μήκος της χερσαίας ζώνης, κυρίως στο σημείο, έμπροσθεν της στάσης του λεωφορείου.

Αφορμή του περιστατικού υπήρξε η εκδήλωση δυσαρέσκειας, από θαμώνες των επιχειρήσεων εστίασης στο σημείο, δεδομένου, ότι, αφενός η στάθμευση των οχημάτων είναι παράνομη και αφετέρου, υποβαθμίζει τη θέα, που τόσο πολύ εκτιμούν οι επισκέπτες του νησιού.

Εκ μέρους επιχειρηματία, αλλά και πολιτών, απευθύνθηκε παράκληση προς τους οδηγούς των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων, προκειμένου να τα απομακρύνουν, με τους τελευταίους να συναινούν, πλην ενός, ο οποίος, μάλιστα, όχι μόνο δεν απομάκρυνε το όχημά του, αλλά επέδειξε αγένεια προς τους διαμαρτυρόμενους. Ο αγενής οδηγός, άφησε το όχημά του στο ίδιο σημείο και στη συνέχεια επέστρεψε στο τραπέζι του εστιατορίου, με πλάτη προς τη θάλασσα, προκειμένου να καταστήσει σαφή την άποψή του, ότι η θέα είναι… υπερεκτιμημένη.

Προκειμένου, να αναβαθμιστούν περιοχές, όπως η Αζόλιμνος και να εξαλειφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα, κρίνεται αναγκαία η τήρηση αυστηρότερης στάσης και από την πλευρά των ίδιων των επιχειρηματιών, έτσι ώστε στην περίπτωση, που οι πελάτες δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες, να υπάρχει κοινό μέτωπο αντιμετώπισης με άρνηση εξυπηρέτησης τους, αποθαρρύνοντας αυτές τις συμπεριφορές, προς όφελος της περιοχής, των επισκεπτών και κατ’ επέκταση και των ίδιων.

Ετικέτες: