ΕΠΑΨΥ

Επιστημονική ημερίδα για την ψυχική υγεία

  • Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2016 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 13 Σεπ. 2016 - 7:41

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 12.00 στο Πνευματικό Κέντρο Στυλιανός Ρέστης στην Κέα, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η ανυπακοή, η παραβατικότητα και οι διαφορές τους: στο παιδί, στον έφηβο, στον ενήλικα και την οικογένεια».

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν την οικογένεια από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας π. Ελευθέριο Δεμέναγα, καθώς και από τους ειδικούς ψυχικής υγείας του κλιμακίου Κέας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΕΠΑΨΥ. Συγκεκριμένα, η παιδοψυχίατρος του κλιμακίου κ. Βάλια Αργυρίου θα μιλήσει για την εφηβεία και το «τι συμβαίνει στο παιδί μου;» ενώ η κλινική ψυχολόγος κ. Κατερίνα Θωμαΐδη, θα αναφερθεί στο ζήτημα της εφηβείας, από την ανυπακοή ως την παραβατικότητα. Εν συνεχεία, η κλινική ψυχολόγος κ. Ελίνα Καρδαρά θα μιλήσει για το θέμα «Γιατί το παιδί μου δε με ακούει;» και η ψυχίατρος του κλιμακίου κ. Παναγιώτα Πινιώτη θα αναπτύξει το ζήτημα των επιπτώσεων της ψυχικής ασθένειας στην οικογένεια. Το συντονισμό της ημερίδας θα έχει ο κ. Μιχάλης Λάβδας, ψυχολόγος, Συντονιστής της ΚΜΨΥ Δ Κυκλάδων και Γεν. Γραμμ. ΔΣ ΕΠΑΨΥ.
Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ανοιχτή για όποιον ενδιαφέρεται και οι ειδικοί θα απαντήσουν σε ανοιχτή συζήτηση ερωτήματα του κοινού. Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η ΕΠΑΨΥ, ο Δήμος Κέας και ο Σύλλογος γονέων Γυμνασίου τάξεων Λυκείου ενώ γίνεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Χορηγίες έχουν δοθεί από την Καρυστία Ν.Ε. και την GOUTOS Lines.  
Για περισσότερες πληροφορίες και για δωρεάν ραντεβού με κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας του κλιμακίου, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο της ΚΜΨΥ 22840 22011.

Ετικέτες: