Εορτασμός για την Ημέρα Απελευθέρωσης της Σύρου από τα Γερμανικά Στρατέυματα Κατοχής

Λαός με παλικαρίσια ψυχή

Τους αθάνατους ήρωες, τα αθώα θύματα της ναζιστικής Γερμανίας αλλά και όσους επέζησαν και αντιστάθηκαν σθεναρά για την ελευθερία της πατρίδας μας τίμησε, όπως κάθε χρόνο το νησί της Σύρου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού για την Ημέρα Απελευθέρωσης της Σύρου από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής, τελέστηκε χθες το πρωί Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία εκπροσώπων των δικαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Μετά το πέρας της δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της Ημέρας από το Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό, ο οποίος τόνισε ότι η εποποιΐα αυτών των ανθρώπων που πότισαν με το έργο τους την ευλογημένη γη μας για να υψωθεί ξανά αγέρωχα η γαλανόλευκη σημαία θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Θυμάτων Κατοχής (Κτήμα Χαρτουλάρη) και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτικών κομμάτων, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και λοιπών φορέων. Την αντίθεσή τους στην παρουσία της «Χρυσής Αυγής» στην τελετή εξέφρασαν ο επικεφαλής της «Κίνησης Πολιτών Σύρου» Παύλος Χρυσαφίδης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Νίκος Παγίδας, γυρίζοντας την πλάτη τους κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου από εκπρόσωπο του εν λόγω κόμματος.