Το “κομφούζιο” των στενών

Συνηθισμένα, είναι πλέον, τα φαινόμενα παράνομης στάσης και κυριότερα στάθμευσης, που παρατηρούνται στους δρόμους πέριξ της πλατείας Μιαούλη.

Ορμώμενοι από την έλλειψη χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, αλλά και τη συνεχόμενη μείωση των ήδη υπαρχόντων θέσεων για αυτοκίνητα, οι οδηγοί, που επιλέγουν να κάνουν στάση, ή να σταθμεύσουν τα οχήματά τους, στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Μιαούλη, δείχνουν πολλές φορές αψηφούν πλήρως το κυκλοφοριακό “χάος” που δημιουργείται, προκειμένου να αποφύγουν το περπάτημα μεγάλων αποστάσεων, προκειμένου να κάνουν τις καθημερινά ψώνια τους, τις εξωτερικές δουλειές, ή απλώς να... χαλαρώσουν σε κάποιο από τα κοντινά καφέ-μπαρ.

Δεδομένου, ότι επί της πλατείας, στην οδό Μ. Μερκούρη και στο δεξί κομμάτι της οδού Γ. Γεννηματά, βρίσκεται η αφετηρία των ταξί, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται και να μην δίνεται η δυνατότητα για στάση ή στάθμευση Ι.Χ., η οδός Χίου, το υπόλοιπο τμήμα της Γ. Γεννηματά, όπως και ο στενός δρομίσκος, που οδηγεί στο χώρο στάθμευσης των μονίμων κατοίκων, κάτω από τον Ι.Μ.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, η είσοδος της αγοράς, έχουν μετατραπεί σε ανεξέλεγκτα πάρκινγκ, παρά το γεγονός, ότι με ειδική σήμανση απαγορεύεται η στάθμευση.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, τα οχήματα, που βρίσκονται εν κινήσει να μη διαθέτουν τον απαραίτητο χώρο, προκειμένου να διέλθουν από συγκεκριμένα στενά ή “δύσκολα” σημεία, ή να αναγκάζονται σε παρατεταμένη κίνηση όπισθεν, έτσι ώστε να εξέλθει πρώτα το ένα όχημα και κατόπιν να εισέλθει το άλλο, μολονότι οι δρόμοι αυτοί είναι διπλής κατεύθυνσης. Ωστόσο, η κατάληψη τεράστιων χώρων από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, καθιστά την παράλληλη κίνηση των οχημάτων αδύνατη.

 

Ετικέτες: