Ετήσια Χοροεσπερίδα του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου

Βάζει «πλώρη» για νέες αποστολές

  • Δευτέρα, 13 Μαρτίου, 2017 - 06:13

Τους φορείς, τις επιχειρήσεις αλλά και τους εθελοντές που συνέβαλλαν στην επιτυχή έκβαση των αποστολών του στο Κουφονήσι και τη Δονούσα κατά το 2016, τίμησε ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου.

Η ετήσια χοροεσπερίδα του Ομίλου πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Plaza στο Μάννα, παρουσία του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, μελών και φίλων του συλλόγου που συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν μαζί τη συμπλήρωση ενός ακόμη έτους κοινωνικής προσφοράς σε απομακρυσμένα νησιά των Κυκλάδων.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βίντεο της δεύτερης αποστολής οικολογικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο Κουφονήσι, στην οποία συμμετείχαν 25 εθελοντές του Ομίλου και πέντε μέλη της Ομάδας Πεδίου του Κυκλάδες LIFE του WWF με έξι φουσκωτά σκάφη.

Απονομές αναμνηστικής πλακέτας

Την αποστολή στον επίγειο παράδεισο των Μικρών Κυκλάδων, νοτιοανατολικά της Νάξου με τους 447 μόνιμους κατοίκους, τα καταγάλανα νερά και τις λευκές παραλίες κατέγραψε δημοσιογραφικά η «Κοινή Γνώμη», η οποία παρέλαβε αναμνηστική πλακέτα για τη συνεισφορά της στην προβολή και διάδοση της δράσης.

Για την πολύτιμη αρωγή τους τιμήθηκαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Πρατήριο Υγρών Καυσίμων SHELL “Γουργουράκια”. Ο Όμιλος απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Γεωργία Ματσούκα από την ΕΝ.Το.Πο. Σύρο, υπεύθυνη των παιδικών θεατρικών έργων , στην εταιρεία Prisma Audiovisual για τη βιντεοκάλυψη και στη Re-play Media για τις εναέριες λήψεις.

Σημειώνεται ότι, η 3η Αποστολή του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του προσεχούς Μαΐου στο νησί της Φολεγάνδρου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο και από τη χειμερινή αποστολή του Ομίλου στο νησί της Δονούσας, που πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2016. Η αποστολή είχε ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και ο Όμιλος δραστηριοποιήθηκε για πρώτη φορά στα έργα υποδομής με την αντικατάσταση των κουφωμάτων του Ιατρείου της Δονούσας. Για την προσφορά τους τιμήθηκαν η Ξυλοτεχνική Σύρου, το Στιλβωτήριο του Αντώνη Συριανού και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Άξιος πρεσβευτής της Σύρου

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός τόνισε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει στο μέτρο των μικρών δυνατοτήτων του τις σημαντικές δράσεις του Ομίλου, αυτής της μεγάλης παρέας χαρούμενων, αισιόδοξων και δημιουργικών ανθρώπων, που συνδυάζουν το μεράκι, το χόμπι τους και την αγάπη τους για τη θάλασσα με την προσφορά στην κοινωνία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Όμιλος αποτελεί έναν άξιο πρεσβευτή της Σύρου, καθώς το έργο του ξεπερνά τα όρια του νησιού και «ταξιδεύει» σε κάθε «λιμάνι» της χώρας μας και όχι μόνο.

Αμέσως μετά ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τον Χρήστο Φιοράντη και την ορχήστρα του.