"Λαζαράκια" στη Μύκονο

από τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου και το Σύλλογο Γυναικών "Ανωμερίτισσες"
  • Παρασκευή, 7 Απριλίου, 2017 - 06:21

Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ανωμερίτισσες προχωρούν και φέτος σε μια δράση που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια με αφορμή τον εορτασμό της Ανάστασης του Λαζάρου και αφορά στην παρασκευή των παραδοσιακών ανθρωπόμορφων αρτοσκευασμάτων που ονομάζονται Λαζαράκια.

Η κεντρική εκδήλωση, για όσους και όσες θέλουν να πλάσουν και να δοκιμάσουν Λαζαράκια,
είναι στην φιλόξενη αίθουσα της πλατείας δίπλα στην κοινότητα της Άνω Μεράς αυτή την Πέμπτη 6/4/17 και ώρα 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα και με ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Ανωμερίτισσες:

«Τα τελευταία χρόνια έχουν καθιερωθεί οι επισκέψεις μας στα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς του νησιού μας, με σκοπό να ζυμώσουμε και να πλάσουμε Λαζαράκια λίγο πριν το Σάββατο του Λαζάρου. Έτσι και φέτος, την Πέμπτη 6/4 στις 9:30 πμ θα επισκεφτούμε το Νηπιαγωγείο της Χώρας και την Παρασκευή 7/4 στις 10:30 πμ τον Παιδικό Σταθμό της Άνω Μεράς.

Επίσης, για τα πολύ και τα λίγο μεγάλα, αλλά κι όσα μικρά παιδιά θέλουν να πλάσουν και να δοκιμάσουν Λαζαράκια, θα συγκεντρωθούμε στην φιλόξενη αίθουσα της πλατείας δίπλα στην κοινότητα της Άνω Μεράς την Πέμπτη 6/4/17. Αρχίζουμε στις 6 μμ στο πλαίσιο των συναντήσεων και των κοινών μας δράσεων με την Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου».

Οι εκδηλώσεις μας είναι ανοικτές στο κοινό.
Σας περιμένουμε όλους με χαρά για την τελευταία μας αυτή συνάντηση πριν από το Πάσχα.