Κατάληψη... στην Περιφέρεια από εργαζόμενους του Νεωρίου

  • Δευτέρα, 8 Μαΐου, 2017 - 10:31

Στην έδρα της Περιφέρειας στη Σύρο μετέβησαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του Νεωρίου και μέλη της διοίκησης του Εργοστασιακού Σωματείου μεταφέροντας εκ νέου την αγωνία τους για το παρόν και το μέλλον του ναυπηγείου, οι οποίοι και παρέμειναν αρκετή ώρα στο γραφείο του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη.

Πρόκειται για μία κίνηση "συμβολικής κατάληψης" που ακολουθεί την ανάλογη παρουσία και παρέμβασή τους προ εβδομάδας στο Δημαρχιακό Μέγαρο αλλά και την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και του Δημάρχου, οπότε και αναπτύχθηκε συζήτηση σχετικά με όσα τους απασχολούν για το παρόν και το μέλλον της επιχείρησης.

Σήμερα, εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Λεονταρίτη υπήρξε έκκληση προς τους ίδιους όσον αφορά την όποια κίνηση διαμαρτυρίας πράττουν, ώστε αυτή να μην πλήξει την τουριστική προσπάθεια και δραστηριότητα στο νησί, γνωστοποιώντας τους μάλιστα τις δικές του ενέργειες αναφορικά με το σοβαρό θέμα των παύσεων ηλεκτροδότησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Λεονταρίτης ανάγνωσε το περιεχόμενο της εξώδικης δήλωσης που προτίθεται όπως είπε σήμερα να αποστείλει προς τη διοίκηση του Νεωρίου, προκειμένου να της καταστήσει σαφές πως, για οποιαδήποτε πρόκληση είτε εργατικού ατυχήματος, είτε περιβαλλοντικής καταστροφής στο λιμάνι της Ερμούπολης από προβλήματα σε δεξαμενές, καθίσταται η ίδια αποκλειστικώς υπεύθυνη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εργοστασιακού μίλησε σχετικά με τους λόγους της σημερινής συμβολικής κατάληψης των εργαζομένων στην Περιφέρεια, ζητώντας από τον κ. Λεονταρίτη να μεριμνήσει ενημερωτικά προς τον Περιφερειάρχη, ώστε με τη σειρά του να πιέσει κι εκείνος τον όποιο υπεύθυνο της κεντρικής κυβέρνησης για πιθανή λύση στα προβλήματα που θέτουν συστηματικά επί τάπητος.