Εκτός λειτουργίας οι μονάδες αφαλάτωσης στην Τήνο

  • Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2013 - 09:00

Πυρκαγιά -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- εκδηλώθηκε προχθές στο μετασχηματιστή των μονάδων αφαλατώσεων του Δήμου Τήνου, στη θέση Άγιος Φωκάς, με αποτέλεσμα οι μονάδες να τεθούν προσωρινά εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι προσπάθειες προσανατολίζονται τώρα σε δύο μέτωπα με πρώτο την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, με την προμήθεια από το Δήμο νέου μετασχηματιστή, υπό τους όρους εκτέλεσης τέτοιων προμηθειών. Στόχος είναι το ταχύτερο δυνατόν να τεθούν εκ νέου σε λειτουργία οι αφαλατώσεις του Δήμου Τήνου και να περιοριστεί η απώλεια σε παραγωγή νερού. Παράλληλα, ο Δήμος προχωρεί σε ενέργειες για την αξιοποίηση του νερού του φράγματος της Βακέτας και κάθε άλλης εναλλακτικής λύσης, ώστε να εξασφαλιστεί, έστω και με προβλήματα, η υδροδότηση του νησιού.

Ύποπτη πυρκαγιά

Στο δεύτερο μέτωπο, υπογραμμίζει ο Δήμος στη σχετική ανακοίνωση, θα διενεργηθεί έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος, καθώς, με βάση την εμπειρία, τις τεχνικές γνώσεις των αρμοδίων και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, στο χρόνο της εκδήλωσής της η πυρκαγιά αυτή «γεννά τουλάχιστον ερωτηματικά». Ταυτόχρονα, ο Δήμος απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές του νησιού για οικονομία στη χρήση νερού, ζητώντας τους να δείξουν κατανόηση για τις επιβεβλημένες διακοπές νερού λόγω της έκτακτης κατάστασης την οποία αντιμετωπίζει το νησί.