Συνελήφθη στη Σύρο αλλοδαπός για τον οποίο εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Ήρθε για...διακοπές!

Συνελήφθη προχθές στη Σύρο και οδηγήθηκε χθες στην αίθουσα του δικαστηρίου, ένας Βούλγαρος, για τον οποίο εκκρεμεί Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός, που όπως είπε ήρθε στη Ελλάδα για διακοπές, καταζητείται από την Γερμανία για κακουργηματικές πράξεις, όπως βιασμό, σωματεμπορία και απόπειρα βιασμού, ενώ εκκρεμεί και στη χώρα του μία δίκη για ληστεία.

Ο Βούλγαρος, ο οποίος οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στο Εφετείο Αιγαίου με αυτόφωρη διαδικασία, γεννήθηκε το 1980 στο Βιστόφ της Βουλγαρίας.

Σε ερωτήσεις της προέδρου της έδρας, τόνισε ότι όντως έζησε στο Αμβούργο την περίοδο 2011-2012, την περίοδο όπου κατηγορείται ότι τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις. Μάλιστα, επισήμανε ότι το προηγούμενο διάστημα είχε συλληφθεί στη Γερμανία και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Όμως παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και στις 13 Μαΐου, έφυγε από τη Γερμανία και ταξίδεψε έως την Ελλάδα. Μάλιστα ανέφερε ότι διάλεξε να μείνει στη Μυτιλήνη και από εκεί πέρασε στη Σύρο.

Στις επίμονες ερωτήσεις γιατί ήρθε στην Ελλάδα, ο συλληφθέντας, απαντούσε με επίμονο τρόπο ότι ήρθε στα νησιά, για... διακοπές.

Η απόφαση της έδρας, όπως και η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν να εκδοθεί στη Γερμανία.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος υπεράσπισης που ορίστηκε από δικαστήριο, Κώστας Δοκιμάκης δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη”, ότι συλληφθέντας επιθυμεί να εκδοθεί στις Γερμανικές αρχές και όπως δήλωσε, ουδέποτε στα χέρια του δεν έλαβε χαρτί κλήτευσης για τις υποθέσεις που εκκρεμούν.