Συλλήψεις στην Ίο για παράνομη παρασκευή και πώληση αλκοολούχων ποτών

Στο φουλ... η παρανομία

Κατάσχεση 60 φιαλών με ποτό, 179 δοκιμαστικών σωληναρίων και 150 βαλβίδων ασφαλείας

Στη σύλληψη δύο ατόμων που παρασκεύαζαν και πωλούσαν παράνομα αλκοολούχα ποτά προχώρησαν προχθές το πρωί οι αστυνομικοί στην Ίο.

Συγκεκριμένα, μία 53χρονη υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας και ένας 46χρονος ημεδαπός, κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά “με τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τη δημόσια υγεία και τα αλκοολούχα ποτά”.

“Θύματα” οι ανυποψίαστοι πελάτες

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, “οι δύο δράστες παρασκεύαζαν από κοινού παράνομα αλκοολούχα ποτά και στην συνέχεια τα διέθεταν - πωλούσαν σε ανυποψίαστους πελάτες καταστήματος μπαρ, ιδιοκτησίας της 53χρονης. Στη σύλληψή τους, οι αστυνομικοί προέβησαν όταν μετά “από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα της 53χρονης, στο οποίο εργαζόταν και ο 46χρονος, βρέθηκαν μέσα σε προθήκες και εντός ψυγείου γυάλινες και πλαστικές φιάλες που περιείχαν άγνωστο αλκοολούχο ποτό, το οποίο πρόσφεραν σε πελάτες του καταστήματος. Για τις εν λόγω φιάλες διαπιστώθηκε ότι δε διέθεταν τιμολόγια αγοράς”.

Τα κατασχεθέντα

Αναλυτικότερα, από το χώρο του καταστήματος μετά τον έλεγχο, κατασχέθηκαν, “Είκοσι δύο πλαστικά μπουκάλια με άγνωστο αλκοολούχο ποτό, που έφεραν αυτοσχέδιες ετικέτες ονομασίας, τριάντα επτά γυάλινα μπουκάλια με άγνωστο αλκοολούχο ποτό, που έφεραν αυτοσχέδιες ετικέτες ονομασίας, τριάντα επτά μικρά φιαλίδια με διάλυμα άγνωστης χημικής σύνθεσης, ένα πλαστικό μπουκάλι το οποίο περιείχε αλκοολούχο λοσιόν, είκοσι πέντε πλαστικά δοκιμαστικά σωληνάρια τα οποία περιείχαν άγνωστο αλκοολούχο μείγμα, κόκκινου και κίτρινου χρώματος, δέκα έξι κενά περιεχομένου πλαστικά δοκιμαστικά σωληνάρια, είκοσι δύο πλαστικές βαλβίδες ασφαλείας, είκοσι ένα πλαστικά πώματα φιαλών και τρία γυάλινα δοχεία, που περιείχαν χρυσόσκονη”.

Η παραγωγή... στο σπίτι

Επίσης, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι παρασκεύαζαν τα αλκοολούχα ποτά στο σπίτι που διέμεναν, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη, “εκατόν τριάντα οκτώ γυάλινα φιαλίδια που περιείχαν άγνωστο υγρό, εκατόν επτά πλαστικές βαλβίδες ασφαλείας φιαλών, δέκα πλαστικά μπουκάλια που περιείχαν άγνωστο αλκοολούχο υγρό, ένα μπουκάλι που περιείχε αλκοολούχο λοσιόν, τρία σακουλάκια καραμέλες, ένα μπολ με σοκολατούχο σκόνη, ένα βάζο με σοκολάτα, ένα χωνί, τέσσερα σουρωτήρια, δύο δοσομετρητές, ένα σέικερ και μία σέσουλα”. Από τα αυτοσχέδια αλκοολούχα ποτά έγινε λήψη δειγμάτων, τα οποία θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, για εξέταση – ανάλυση. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.