Εξιχνιάστηκε άγριο έγκλημα στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων

Σύλληψη στη Μύκονο

Στη Μύκονο συνελήφθη ένας από τους πέντε δράστες της στυγερής δολοφονίας ενός 27χρονου από το Μπαγκλαντές το Φεβρουάριο του 2011.

Υπενθυμίζεται ότι, το πτώμα είχε βρεθεί από τσιγγάνους, ακρωτηριασμένο, μέσα σε σακούλα στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων.

Συγκεκριμένα, το θύμα είχαν απαγάγει στις 11 Φεβρουαρίου 2011 πέντε ομοεθνείς του, οι οποίοι το μετέφεραν σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, με σκοπό να ζητήσουν λύτρα από την οικογένειά του, στο Μπαγκλαντές, όπως κι έκαναν. Οι συγγενείς κατέθεσαν σε τραπεζικό λογαριασμό 5.000 ευρώ. Οι δράστες μόλις είδαν τα χρήματα στο λογαριασμό σκότωσαν τον 27χρονο, προκειμένου να μην τους καταγγείλει στις αρχές. Τον αποκεφάλισαν ζωντανό, του έκοψαν χέρια και πόδια τα οποία τοποθέτησαν σε σακούλες και πέταξαν σε διαφορετικούς κάδους.

Ο κορμός του 27χρονου βρέθηκε στις 18 Φεβρουαρίου στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στα Άνω Λιόσια, ενώ το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια δε βρέθηκαν ποτέ. Οι συγγενείς του κατήγγειλαν ένα μήνα μετά το τι είχε συμβεί και με τη βοήθεια γενετικού υλικού ταυτοποιήθηκε το θύμα.

Διαφυγή των υπολοίπων δραστών στο εξωτερικό

Μετά από πολύμηνες έρευνες, η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τους δράστες καθώς χρησιμοποιούσαν τακτικά ΑΤΜ για την ανάληψη χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό που είχαν κατατεθεί τα λύτρα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν δράστη στη Μύκονο ο οποίος εντοπίστηκε στο νησί των Κυκλάδων. Πρόκειται για έναν 29χρονο ο οποίος ομολόγησε την πράξη του. Οι τέσσερις συνεργοί του φέρονται να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.