Εκδόθηκε η απόφαση για τους κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην υπόθεση Ντουζόν

Μειώθηκαν οι ποινές

Εκδόθηκε αργά το βράδυ τις Τρίτης, η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αιγαίου με έδρα τη Σύρο, για την υπόθεση που αφορά τον Ντουζόν Ζαμίτ, όπου τον Ιούλιο του 2008, μετά από συμπλοκή στη Μύκονο, έχασε τη ζωή του.

Όπως αναφέρει η “Κοινή Γνώμη” στο σημερινό της πρωτοσέλιδο θέμα, χθες στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κάθισαν τρεις κατηγορούμενοι, ο Μάριος Αντωνόπουλος, Γιώργος Χατζηιωάννου και ο Δημήτρης Βαρώνος.

Και οι τρεις, σύμφωνα με την υπόθεση, εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό τριών Αυστραλών τουριστών στη Μύκονο.

Η δίκη που ξεκίνησε χθες στις 9 το πρωί, λόγω των αλλεπάλληλων διακοπών, διήρκεσε πάρα πολλές ώρες, με αποτέλεσμα αργά το βράδυ, να εκδοθεί η απόφαση.

Η πρωτόδικη απόφαση
Ένοχος για τη δολοφονία του Ντουζόν Ζάμμιτ το καλοκαίρι του 2008 στη Μύκονο, κρίθηκε ο 25χρονος Μάριος Αντωνόπουλος, βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης. Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση εκδικάσθηκε στο Μικτό Ορκωτό Κακουργοδικείο που συνεδρίασε στη Μυτιλήνη.

Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22,5 χρόνων, καθώς το δικαστήριο μετέτρεψε σε θανατηφόρο σωματική βλάβη την κατηγορία σε βάρος του, η οποία αρχικά ήταν ανθρωποκτονία από πρόθεση. Έτσι, ο 25χρονος γλύτωσε τουλάχιστον την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας, από την πλευρά του, είχε προτείνει την καταδίκη του πορτιέρη σε ποινή φυλάκισης 27 ετών.

Επίσης, άλλοι δύο εκ των τριών κατηγορουμένων, Γ. Χατζηιωάννου και Δ. Βαρώνος καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 8 ετών και 3 μηνών ο ένας και 7,5 ετών ο άλλος για άμεση συνέργεια. Οι ποινές των δύο τελευταίων κατηγορούμενων έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης του Bar Tropicana έξω από το οποίο έγινε το μοιραίο συμβάν, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση, ο πρώτος κατηγορούμενος, Μάριος Αντωνόπουλος, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 22,5 χρόνια και εκτίει ήδη την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλού, καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη.

Ο Γ. Χατζηιωάννου και ο Δ. Βαρώνος, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 8 ετών και 3 μηνών ο ένας και 7,5 ετών ο άλλος για άμεση συνέργεια και είχαν αφεθεί ελεύθεροι, χθες καταδικάστηκαν σε 5 έτη και 2 μήνες και 4 έτη και 11 μήνες φυλάκιση, αντίστοιχα. Η φυλάκιση μετατράπηκε σε χρηματική ποινή, 5 ευρώ την ημέρα και αφέθηκαν ελεύθεροι.