Συναυλία εκκλησιαστικής Μουσικής στον Ενοριακό Ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου

Έκφραση της πίστης στον Τριαδικό Θεό

Με την ευκαιρία της λήξης του έτους της Πίστεως που είχε κηρυχθεί πέρυσι τέτοια εποχή από τον Πάπα Βενέδικτο 16ο, η Καθολική Επισκοπή της Σύρου πραγματοποίησε συναυλία εκκλησιαστικής

Μουσικής στον Ενοριακό Ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Μάννα.

Στη συναυλία συμμετείχαν οι Χορωδίες της Μητροπόλεως Αγίου Γεωργίου (Άνω Σύρος) και της Ευαγγελίστριας (Ερμούπολη), συνοδεία εκκλησιαστικού οργάνου από τον κ. Μάρκο Ρηγούτσο. Οι χορωδίες παρουσίασαν ένα πλούσιο ρεπερτόριο θρησκευτικών ύμνων και ασμάτων μέσα από τη λειτουργική ζωή της Καθολικής εκκλησίας, που αναφέρονται στην Αγία Τριάδα, στα μυστήρια, στη Θεοτόκο Μαρία και γενικότερα στο Χριστιανό βίωμα της εκκλησίας.

Επιπλέον, αναγνώστηκε το “Πιστεύω του Αγίου Αθανασίου”, ένα αρχαίο κείμενο της πρώτης εκκλησίας που καθόριζε την πίστη της εκκλησίας στον Τριαδικό Θεό, τον Θεό Πατέρα, το σαρκωμένο Λόγο και το Άγιο Πνεύμα. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κείμενο του Συμβόλου της Νικαίας Κωνσταντινουπόλεως.

Το πρόγραμμα της συναυλίας επιμελήθηκε η επιτροπή που αποτελείται από τους υπεύθυνους των δύο χορωδιών, Ιωάννη Ρούσσο και Ιωάννη Ρηγούτσο, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο αδ. Φραγκίσκος Βαρθαλίτης.

Καθίσταται γνωστό ότι η πνευματική προσφορά των χορωδιών μέσα στους ναούς, οι οποίες συμβάλλουν τόσο στον εκκλησιασμό, όσο και στην εσωτερίκευση του μυστηρίου του Θεού μέσα στη ζωή των πιστών, έτσι όπως τελείται μέσα στη λατρεία της Εκκλησίας είναι πολύτιμη. Όπως υπογραμμίζει στην “Κοινή Γνώμη” ο αδ. Φραγκίσκος, “τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια για ανανέωση του σώματος των χορωδιών με νέες φωνές που θα τους δώσει μεγαλύτερες ικανότητες για την εκτέλεση δύσκολων ύμνων και τραγουδιών”.

Ετικέτες: