Ο παλμός της Μεγάλης Παρασκευής στους Επιταφίους της Σύρου

Πλήθος πιστών μετέβη το μεσημέρι και το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στους Ορθόδοξους και τους Καθολικούς ναούς της Σύρου προκειμένου να προσκυνήσει τον σταυρωθέντα Χριστό, χωρίς να έχουν αποτελέσει εμπόδιο οι έντονες καιρικές συνθήκες και ειδικότερα το κρύο.

Σήμερα κορυφώνεται το Θείο Δράμα και ήδη αρκετός κόσμος έχει συρρεύσει στις ενορίες, συμμετέχοντας με ευλάβεια στη χριστιανική παράδοση. Η “Κοινή Γνώμη” πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό σε αρκετούς ναούς του νησιού καταγράφοντας τον παλμό της Μεγάλης Παρασκευής κάποιες ώρες πριν την περιφορά των Επιταφίων.

Υπενθυμίζεται πως, σήμερα, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων στην πλατεία Μιαούλη, όπου και θα μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄.

Το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται έχει ληφθεί από: την Ακολουθία στην Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας στο Κίνι, τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στον Φοίνικα, τον Άγιο Ιωάννη στην Ποσειδωνία, τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στην Παρακοπή, τον Άγιο Γεώργιο στην Ερμούπολη, τον Άγιο Σεβαστιανό στην Άνω Σύρο, τον Άγιο Νικόλαο στην Ερμούπολη και τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στην Ερμούπολη.

Ετικέτες: