Πρόγραμμα Ακολουθιών από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

  • Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, 2015 - 11:12
  • /   Eνημέρωση: 18 Οκτ. 2015 - 16:35

Την τέλεση Ιερών Ακολουθίων από 24 έως 26 Οκτωβρίου 2015 στους Ιερούς Ναούς των Τριών Ιεραρχών του «Ισιδωρείου Ορφανοτροφείου Σύρου», του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Δημητρίου, ανακοινώνουν η Ιερά Μητρόπολη Σύρου και ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Νικολάου.

Στις εκδηλώσεις θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β'.

Ορθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί το πρωί του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών εντός του Ισιδωρείου Ορφανοτροφείου Ερμούπολης. Μετά το πέρας της Λειτουργίας, θα τελεσθεί Δοξολογική Δέηση για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαινίσεως αυτού.

Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, θα τελεστεί το πρωί της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2015 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ θα ακολουθήσει εναπόθεση των οστών των αοιδίμων Εφημερίων του Ναού, Αρχιμανδριτών Γρηγορίου Μαραγκού και Τιμοθέου Δράγαση, σε ειδικές προθήκες στο κάτωθεν του Ναού ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Δωροθέου, όπου θα τελεσθεί και το μνημόσυνο αυτών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18:30 θα τελεστεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και, ακολούθως η Ιερά Παράκληση του Αγίου.

Τέλος, το πρωί της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.