Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ερμούπολη

  • Τετάρτη, 15 Αυγούστου, 2018 - 13:55

Σύσσωμο το χριστιανικό πλήρωμα της Σύρου συμμετείχε και φέτος στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ερμούπολης.

Παραμονή της κορυφαίας εορτής του Θεομητορικού κύκλου, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροσταντούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονα, τον οποίο πλαισίωσε ο ιερός κλήρος του νησιού.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς εικόνος της Θεομήτορος στην παραλιακή οδό της Ερμούπολης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, ο οποίος έσπευσε με ευλάβεια να προσκυνήσει τη χάρη της Παναγίας.

Την Εικόνα συνόδευσαν οι Πρόσκοποι, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Σύρου - Ερμούπολης, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Alice Labarche και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και ακολούθησε Ιερά Παράκληση.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν ο περιφερειακός σύμβουλος Μάρκος Δαδάος, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Χρήστος Καφτηράνης, δημοτικοί, τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης, η Εικόνα επέστρεψε στο Ιερό Ναό για την καθιερωμένη παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.