Συμμετοχή του Συλλόγου Τριτέκνων Κυκλάδων στη συνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ στο αρμόδιο υπουργείο

“Δικαίωση των τριτέκνων”

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) μέσω της οποίας θα διασαφηνιστούν ζητήματα του νόμου που αφορούν στις τρίτεκνες οικογένειες, σύμφωνα με όσα τονίζει ο Σύλλογος Τριτέκνων στις Κυκλάδες με “φόντο” την κινητικότητα.

Μετά από τη συμμετοχή μελών του διοικητικού συμβουλίου στην προγραμματισμένη συνάντηση που έλαβε χώρα στο γραφείο της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύης Χριστοφιλοπούλου με το Γενικό Γραμματέα Αλέξανδρο Θεοδωράκο με κύριο θέμα τη προάσπιση δικαιωμάτων, η Πανελλήνια Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για “δικαίωση των τριτέκνων”.

Τα συμπεράσματα

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Οι τρίτεκνοι αν εισαχθούν στην ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, είναι οι πρώτοι που θα εξέλθουν και τοποθετούνται κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ή εισοδηματικά κριτήρια. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τις ηλικίες των παιδιών (τρίτεκνοι θεωρούνται όλοι όσοι έχουν τρία παιδιά ανεξαρτήτως της ηλικίας των παιδιών). Από τώρα και στο εξής τα παραπάνω θα ισχύουν και για τις ΔΕΚΟ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ΚΥΑ που θα καθορίσει το κανονιστικό πλαίσιο και θα εξειδικεύσει το νόμο”.

Σημειώνεται πως, στη συνάντηση συμμετείχαν, ο πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Μανόλης Αχλαδιανάκης, η πρόεδρος του συλλόγου Κυκλάδων Θωμαή Παραβάλου, το μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Αττικής Απόστολος Χατζάρας και το μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Περιστερίου Δημήτριος Κοντός.

Ετικέτες: