Σύλλογος Παροχής Φροντίδας και Κατ' Οίκον Νοσηλείας Σύρου

Αφιέρωμα στους Συριανούς ζωγράφους

Το ημερολόγιο του Συλλόγου για το 2014

Έργα δώδεκα Συριανών ζωγράφων φιλοξενούνται στο φετινό ημερολόγιο του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ' Οίκον Νοσηλείας Σύρου, το οποίο θα παρουσιαστεί την προσεχή Τετάρτη στην Αίθουσα Τέχνης “Γιάννη και Ελένης Βάτη” στις 19:00.

Οι καλλιτέχνες που προσέφεραν τα έργα τους κατά αλφαβητική σειρά είναι οι: Κώστας Βαρβέρης, Μισέλ Balcon Βαρθαλίτου, Γιάννης Βέλλης, Γιώργος Κανάκης, Βασίλης Κουσουλάκος, Κατερίνα Κυπριώτη, Κώστας Ντάφος, Μαρία Ξαγοράρη, Εύα Περσάκη, Νίκος Πονηρός, Δημήτρης Τσιτσάνης και Έλσα Χαραλάμπους.

Το εξώφυλλο του ημερολογίου φιλοτέχνησε η αρχαιολόγος Μαρία Ρώτα, η οποία αναγνωρίζοντας την ευεργεσία, την ανθρωπιά και τη φροντίδα που προσφέρει ο Σύλλογος για όλους τους ανθρώπους και ιδιαιτέρως για την τρίτη ηλικία, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στη διάθεσή του.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντώνης Μαυρομουστάκης απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες προς την εκτυπωτική μονάδα της ΤΥΠΟΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ, αλλά και τον χορηγό της έκδοσης, Ρένο Φρέρη.

Κάλυψη των λειτουργικών εξόδων

Σκοπός της έκδοσης είναι και φέτος η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου, προκειμένου να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, συνεχίζοντας απρόσκοπτα τη δραστηριότητά του προς όφελος των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Όπως σημειώνει στην “Κοινή Γνώμη”, τα έσοδα από το ημερολόγιο του 2013 διατέθηκαν για την κάλυψη των εξόδων κίνησης των δύο οχημάτων του Συλλόγου.

400 ωφελούμενοι για το 2013

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, το νοσηλευτικό προσωπικό του έχει εξυπηρετήσει περισσότερα από 400 διαφορετικά άτομα, ενώ παράλληλα στηρίζει και το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” παρέχοντας υπηρεσίες ακόμα και τα σαββατοκύριακα. Μάλιστα κρίνει επιβεβλημένη τη συνεργασία ανάμεσα στους φορείς ενός τόπου που επιτελούν κοινωνικό έργο.

Μείωση των οικονομικών ενισχύσεων

Αναφορικά με τα έσοδα του Συλλόγου, ο κ. Μαυρομουστάκης εξηγεί ότι οι δωρεές μελών και φίλων του έχουν μειωθεί αισθητά λόγω της υφιστάμενης κατάστασης, ενώ η ενίσχυση που υπήρχε κάθε χρόνο από το Ίδρυμα Μωραΐτη αποτελεί πλέον παρελθόν. Προσθέτει δε, ότι η οικονομική στήριξη από το Ίδρυμα Νιάρχου θα συνεχιστεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα και ότι σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη διαθέσιμων κρεβατιών ή αμαξιδίων για την κάλυψη παρουσιαζόμενων αναγκών.

Ωστόσο, τονίζει ότι η συριανή κοινωνία στηρίζει το έργο του Συλλόγου, διατηρώντας άσβεστη τη “φλόγα” της αλληλεγγύης και της αγάπης.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος θα εορτάσει τη Θρησκευτική εορτή του στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, με τη συμμετοχή της χορωδίας του Αγίου Νικολάου.