Τα δύο πρόσωπα του “Αγίου Κωνσταντίνου”

Μισές δουλειές

Για μισοτελειωμένες δουλειές του δήμου, εις βάρος της δεξιάς πλευράς του Αγίου Κωνσταντίνου κάνουν λόγο κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι σε δηλώσεις τους στην “Κοινή Γνώμη” περιγράφουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινό επίπεδο, εξαιτίας “μπαλωμάτων” που είτε έγιναν εσπευσμένα, είτε δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.

Όπως υπογραμμίζεται, στο παρελθόν μεγάλο μέρος των τοιχίων και των σκαλοπατιών του συγκεκριμένου τμήματος κατεδαφίστηκε για τις ανάγκες του έργου ύδρευσης και αποχέτευσης του δήμου, χωρίς ωστόσο να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Ως εκ τούτου, σε αρκετά σημεία περιμετρικά του οικισμού, παρατηρείται σήμερα μία υψομετρική διαφορά ανάμεσα στα σκαλοπάτια, με αποτέλεσμα την πρόκληση συχνών ατυχημάτων, ιδιαίτερα κατά την περιφορά του Επιταφίου, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους περίοικους, οι σωληνώσεις και τα φρεάτια έχουν τοποθετηθεί στην αριστερή πλευρά, με αποτέλεσμα σε περιπτώσεις διαρροής τα νερά να διαπερνούν τις πόρτες των σπιτιών που βρίσκονται μέσα στα σοκάκια. Αφορμή για περισσότερα παράπονα στάθηκε το γεγονός ότι παρόλο που στο αριστερό τμήμα της περιοχής έχουν τοποθετηθεί πλάκες, που διευκολύνουν τη διέλευση των πεζών, το υπόλοιπο τμήμα έχει παραμείνει στην παλαιότερη μορφή του, εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων που δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση συνολικών παρεμβάσεων. Κάτοικος της περιοχής δε διστάζει μάλιστα να χαρακτηρίσει “τριτοκοσμικές” τις υφιστάμενες συνθήκες, εκτιμώντας ότι δεν θα έπρεπε να πνέει αυτός ο “αέρας εγκατάλειψης” από τη στιγμή που ο Άγιος Κωνσταντίνος είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στο κέντρο της Ερμούπολης.

Ετικέτες: