Φιλανθρωπικό bazaar “Μαζί για τον Αιμίλιο”

Γιορτή χαράς και προσφοράς

Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου στο Φιλανθρωπικό bazzar “Μαζί για τον Αιμίλιο”, που διοργάνωσε το Ιδιωτικό Σχολείο “Ο Άγιος Γεώργιος”, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και το Σύλλογο Αποφοίτων και Φίλων, με στόχο τη στήριξη ενός συνανθρώπου μας που αντιμετωπίζει σοβαρό κινητικό πρόβλημα.

Παιδικά χαμόγελα, χρώματα, χοροί, τραγούδια, αλλά και μοναδικές γεύσεις “πλημμύρισαν” χθες τις εγκαταστάσεις του σχολείου, όπου από νωρίς το πρωί είχε στηθεί μία ξεχωριστή γιορτή χαράς, ελπίδας και αγάπης με κεντρικό μήνυμα το “νοιάζομαι, συμμετέχω και προσφέρω στον συμπολίτη μου που με έχει ανάγκη”.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και φίλοι του σχολείου, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους, αλλά και ενισχύοντας κάθε κοινωνική δράση που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, διοργάνωσε και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Πλούσια δώρα, αγώνες μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, παραδοσιακοί και αθλητικοί χοροί, πολεμικές τέχνες, παιχνίδια, face painting και πολλές λιχουδιές μετέτρεψαν το προαύλιο του σχολείου σε έναν επίγειο “παράδεισο”, όπου η συλλογική προσπάθεια, η γενναιοδωρία και η αλληλεγγύη είχαν τον πρώτο λόγο.

Σημειώνεται ότι ήταν η δεύτερη χρονιά που οι φορείς του σχολείου ένωσαν τις δυνάμεις τους για χάρη κάποιου φιλανθρωπικού σκοπού, ενώ φέτος οι εισπράξεις ήταν περισσότερες από πέρυσι, γεγονός που αποδεικνύει ότι η μεγαλοψυχία σε συνδυασμό με το ομαδικό πνεύμα μπορούν να αποφέρουν θετικά αποτελέσματα, αποτελώντας παράλληλα παράδειγμα για τις νεότερες γενιές.