Για 19η χρονιά τα Αρμενάκια στη Σύρο

Με μια βαλίτσα γεμάτη καλές αναμνήσεις και αγάπη αποχωρούν για μια ακόμη χρονιά τα παιδιά από την Αρμενία με τους συνοδούς τους μεταξύ των οποίων και ο Αρχιεπίσκοπος των εν Ελλάδι Ορθοδόξων Αρμενίων κ. Χορέν Ντογραματζιάν και ο επικεφαλής της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής κ.Χατζίκ Χατζατουριάν. Η ομάδα της Αρμενίας στο πλαίσιο του καθιερωμένου ταξιδιού στην Ελλάδα επισκέφτηκε για 19η χρονιά το νησί της Σύρου αφού πρώτα έκανε στάση στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα προκειμένου να επισκεφτούν τα παιδιά σημαντικά πολιτιστικά μνημεία και μουσεία της πρωτεύουσας.

Επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Κατά τη φετινή τους παραμονή στην Σύρο η οποία σε σχέση με προηγούμενες χρονιές κράτησε λιγότερες ημέρες τα παιδιά συμμετείχαν σε πλήθος εκδηλώσεων οι οποίες διοργανώθηκαν από αμφότερες πλευρές με τα παιδιά να επισκέπτονται σημαντικούς ιστορικούς χώρους. Μεταξύ των δράσεων συμπεριλαμβάνεται και η επίσκεψη τους χθες το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο παρουσία του Δήμαρχου Σύρου Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού ο οποίος υποδέχτηκε την ομάδα με ιδιαίτερη χαρά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα ενώ παράλληλα ανανεώθηκε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά όπου πέρα από παιδιά τα οποία έχασαν τον πατέρα τους στον πόλεμο ή που ανήκουν σε ευπαθείς ή μονογονεϊκές οικογένειες στην ομάδα θα συμμετάσχουν και παιδιά που έχουν μια ιδιαίτερη έφεση στην μουσική. Μάλιστα στο πλαίσιο της 20ης επετείου θα δημιουργηθεί ένα συγκρότημα το οποίο θα παρουσιάσει την παραδοσιακή μουσική του Ναγκόρνο Καραμπάχ σε χώρο που θα παραχωρηθεί από την δημοτική αρχή. Ιδιαίτερα σημαντικό αποτελεί και το γεγονός ότι τα παιδιά βρέθηκαν στο Στρατόπεδο “Λγου Ζαφείρη Αποστόλου” το οποίο είχε φιλοξενήσει μετά την Μικρασιατική Καταστροφή 2000 κατατρεγμένους Αρμένιους.

Η δράση η οποία ξεκίνησε από τον τέως Δήμο Άνω Σύρου και συνεχίζεται πλέον από τον ενιαίο Δήμο Σύρου- Ερμούπολης στοχεύει στη δημιουργία περισσότερων εκδηλώσεων προκειμένου να ευχαριστηθούν τα παιδιά. Σημειώνεται ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα 22 Αρμενάκια καθώς και οι συνοδοί τους φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των Φρέρ στο Κίνι.

Άξιο αναφοράς είναι ότι παρ όλο που η επίσκεψη της ομάδας συνέπεσε με την αλλαγή σκυτάλης στο δήμο όλα κύλησαν ομαλά όπως δήλωσε στη ''Κοινή Γνώμη'' ο επικεφαλής της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής κ.Χατζίκ Χατζατουριάν ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

Ετικέτες: